Ο Αστέρας έχανε τις ευκαιρίες, ο Παναιτωλικός έβαζε τα γκολ!

Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος

Το πρώτο του επίσημο ματς πρωταθλήματος στην Τρίπολη για την φετινή αγωνιστική περίοδο, έδωσε ο Αστέρας Τρίπολης το απόγευμα της Κυριακής. Αν και το πρωτάθλημα για τους «κυανοκίτρινους» ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις μετά το «διπλό» στην Κομοτηνή, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη αφού ηττήθηκε με το «καλημέρα» των επίσημων εντός έδρας αγωνιστικών υποχρεώσεων του με σκορ 0-2 από τον Παναιτωλικό!



 
Αν και οι «Αρκάδες» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχαν τις ευκαιρίες και κατά διαστήματα είχαν σαφή υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, δεν είχαν αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια. Αποτελεσματικότητα είχε ο Παναιτωλικός που ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη ουσιαστική καλή στιγμή του στο ματς.
 
Το πρώτο γκολ που δέχθηκε ο Αστέρας αποδείχθηκε ότι τον επηρέασε σημαντικά στον ψυχολογικό τομέα, στην προσπάθεια να ανατρέψει το σε βάρος του γκολ. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι ο Αστέρας ήταν απλά άστοχος και ο Παναιτωλικός που εκμεταλλεύτηκε την ανοιχτή άμυνα των «γηπεδούχων», κλείδωσε τη νίκη στις καθυστερήσεις με ένα σκορ 0-2.
 
Στο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας ξεκίνησε καλύτερα και κατάφερε από νωρίς να πιέσει και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Κόντρα όμως στη ροή του αγώνα ήρθε το γκολ στην πρώτη ουσιαστική επίσκεψη του Παναιτωλικού στο ματς στο 34′ με τον Βάρντα. Ο Αστέρας επηρεάστηκε από αυτή την εξέλιξη κάτι που φάνηκε στο παιχνίδι του κυρίως στο δημιουργικό τομέα αλλά και εκτελεστικά στη συνέχεια του παιχνιδιού.
 
Στην επανάληψη και πάλι ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει με κάποιο γκολ που θα μπορούσε να συμβάλει στην ανατροπή του παιχνιδιού. Η αστοχία και μετά από ένα σημείο, οι όχι καλές μπαλιές και σέντρες και η έλλειψη καθαρού μυαλού έπαιξαν το ρόλο τους για να μην έρθει το γκολ ούτε στην επανάληψη, σε αντίθεση με τους «φιλοξενούμενους» που προσπάθησαν να απειλήσουν στην ανοιχτή άμυνα του Αστέρα και στο φινάλε με γκολ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων από τα συνολικά έξι να πετύχουν και δεύτερο γκολ με τον Βιγιαφάνιες.
 
Οδυνηρή ήττα που έρχεται να «ακυρώσει» ουσιαστικά το πολύ σπουδαίο εκτός έδρας διπλό στην πρεμιέρα επί του Πανθρακικού και να υπενθυμίσει ότι εκτελεστικά ο Αστέρας, πέρα ίσως και από κάποιους άλλους τομείς θέλει πολύ δουλειά.
 
ΓΗΠΕΔΟ: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».
ΘΕΑΤΕΣ: 1800-2500.
ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταύρος Τριτσώνης.
ΒΟΗΘΟΙ: Αντώνης Καρατζίκας, Γεώργιος Κουντουρέλης.
Δ’ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος.
ΤΕΡΜΑΤΑ: 34′ Βάρντα, 90’+5′ Βιγιαφάνιες.
ΔΟΚΑΡΙΑ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 24′ Φούντας, 45′ Γκόιαν, 88′ Δημούτσος | 4′ Κούσας, 29′ Κουτρομάνος, 74′ Παπάζογλου, 76′ Μάκος, 82′ Μπεχαράνο, 84′ Ρουσκουγιέδα, 90’+5′ Μαρκόβσκι.
ΑΠΟΒΟΛΕΣ:
 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Κιτόκο (Μούκαμ 64′), Ιγκλέσιας (Δημούτσος 82′), Χαμντανί, Μάσα (Σκουρτάι 75′), Λανθαρότε, Φούντας, Γιάννου.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Λιονέλ Πόντες): Στεφανάκος, Κέβιν, Κούσας, Παπάζογλου, Κουτρομάνος, Πάουλο Κόστα, Μάκος, Μπεχαράνο (Παπουτσογιαννόπολος 86′), Βάρντα (Βιγιαφάνιες 66′), Κάπελ (Ρουσκουγέδα 80′), Μαρκόφσκι.

 

Προηγούμενο άρθροΤυχερό πεντάρι του Τζόκερ στην Τρίπολη
Επόμενο άρθροΕπιμελητήριο Αρκαδίας: Η κατάσταση στην επιχειρηματικότητα έχει ξεπεράσει το επίπεδο “συναγερμού”
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5