Πέταξε και πάλι βαθμούς στην έδρα του…Αστέρας – Πλατανιάς 1-1

Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος
Η ομάδα του Αστέρα Τρίπολης μετά το εκτός έδρας αρνητικό αποτέλεσμα στη Λιβαδειά και φυσικά ύστερα από την ήττα στη Γερμανία επί της Σάλκε, ήθελε με κάθε τρόπο να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα στο εντός έδρας ματς επί του Πλατανιά. Το παιχνίδι σε κάθε περίπτωση μόνο εύκολο δεν κρινόταν και η νίκη θεωρούνταν επιβεβλημένη από την στιγμή που οι «κυανοκίτρινοι» ήδη έχουν χάσει πολλούς βαθμούς σ’ αυτές τις πρώτες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Super League.

Παράλληλα μπορεί η προϊστορία εξ’ αρχής να ήταν ευνοϊκή για την ομάδα της Τρίπολης, αλλά με τον Αστέρα να μην διέρχεται και την καλύτερη περίοδο, όντας αναποτελεσματικός επί του συνόλου των τελικών προσπαθειών που δημιουργεί, η προσοχή και η συγκέντρωση στο ματς κρινόταν επιβεβλημένη για τους «Αρκάδες» σ’ ένα ματς για πολλούς «σειράς» αλλά με πολλές «παγίδες».
Εκ του αποτελέσματος ο Αστέρας Τρίπολης που μπορεί να προηγήθηκε νωρίς με τον Γιάννου στο 5’, δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα, αφού στο 13’ ο Μιλούνοβιτς ισοφάρισε σε 1-1. Από εκεί και ύστερα για μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης ο Αστέρας Τρίπολης παρουσίασε κακή εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Χωρίς κίνηση και φαντασία στις συνεργασίες και την κυκλοφορία της μπάλας και με μπλοκαρισμένο το χώρο της μεσαίας γραμμής σε βαθμό που δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου.
Στην επανάληψη ο Στάικος Βεργέτης άλλαξε πρόσωπα στο χώρο του κέντρου με την ομάδα να γίνεται πιο δραστήρια και να προσπαθεί να φτάσει στο γκολ. Ο ρυθμός στην επανάληψη «άνοιξε» κάτι που επέτρεψε στους «Αρκάδες» σε 2-3 περιπτώσεις να χάσουν κλασικές ευκαιρίες όπως το δοκάρι του Σανκαρέ και η χαμένη κεφαλιά από απίστευτα καλό σημείο χωρίς πίεση. Παράλληλα όμως και ο Πλατανιάς δημιούργησε τις φάσεις τους στο β’ μέρος παρ’ όλο που σε μεγάλο μέρος αμυνόταν και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε φύγει και με τη νίκη από την Τρίπολη. Φάσεις όπως αυτή στο 77’ με τον Θεοδωρόπουλο να αποκρούει σωτήρια σουτ του Στανισάβλιεφ!
Το γκολ μέχρι το φινάλε δεν ήρθε ποτέ, αλλά ο Αστέρας ακόμη και αν προσπάθησε στην επανάληψη, δεν απέφυγε ακόμη μια κακή απόδοση σε επίσημο ματς που του στερεί πολύτιμους βαθμούς! Ο Στάικος Βεργέτης δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του για το κακή αγωνιστική παρουσία και το προβληματικό αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας του.
ΓΗΠΕΔΟ: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».
ΘΕΑΤΕΣ: –
ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος.
ΒΟΗΘΟΙ: Δημήτριος Βερρής, Παναγιώτης Κασσαβέτης.
Δ’ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπυρίδων Σελιμός.
ΤΕΡΜΑΤΑ: 5’ Γιάννου | 13’ Μιλούνοβιτς.
ΔΟΚΑΡΙΑ: 70’ Σανκαρέ.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 39’ Τορμένα, 62’ Λούι, 71’ Χαμντανί, 76’ Αλόκο, 87’ Μάσα| 42’ Ντίνας, 69’ Σκαρντοβέλι, 72’ Στανισάβλιεβιτς.
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: –
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Αλόκο, Ιγκλέσιας (46’ Χαμντανί), Μάσα, Τορμένα (78’ Τσοκάνης), Γιάννου, Φούντας (46’ Φερνάντες), Σκούρτης.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Σωτηρίου, Σελίν, Μπανάνα, Κουλιμπαλί, Σκαρντοβέλι, Μουνάφο (63’ Στανισάβλιεβιτς), Ντίνας, Γκνιάτιτς (80’ Μαχαμάτ), Γιακουμάκης (46’ Ράμος), Μιλούνοβιτς, Μενδρινός.



Προηγούμενο άρθροΜεγαλειώδης εκδήλωση των Αρκάδων Δάφνης Υμηττού για την Άλωση της Τριπολιτσάς (vid, ph)
Επόμενο άρθροΠροτάσεις ανάπτυξης της Αρκαδίας στο πλαίσιο του χωροταξικού σχεδιασμού της Περιφ.Πελ/σου (vid)
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5