Αντωνόπουλος: «Στόχος της ομάδας να πιάσουν τα παιδιά το 100% των δυνατοτήτων τους!» (ήχος)

Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος

Στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 και στην εκπομπή “facelook στα γήπεδα” μίλησε το απόγευμα της Τρίτης ο προπονητής του Παναρκαδικού, Γιώργος Αντωνόπουλος, με αφορμή το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και την πολύ καλή αρχή στη Γ’ Εθνική, με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς. Ο κόουτς αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας, στην εικόνα που η ομάδα έχει παρουσιάσει αγωνιστικά στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της αγωνιστικής «κοιλιάς» του Αστέρα το τελευταίο διάστημα.



Σχετικά με το καλό ξεκίνημα και την αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια:
«Η αλήθεια είναι ότι αντιμετωπίσαμε τα παιχνίδια και μπήκαμε στο πρωτάθλημα πολύ σοβαρά και τα παιδιά έχουν δείξει πολύ μεγάλη διάθεση αλλά αυτό έχει βγει απ’ όλη την προετοιμασία. Πριν τα παιχνίδια έχει προηγηθεί η προετοιμασία και τα παιδιά έχουν δουλέψει πολύ σκληρά. Περίμεναν πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και ότι δουλεύαμε μέσα στο γήπεδο εν’ μέρει έχουν βγει στον αγωνιστικό χώρο, όπως το πάθος, η δύναμη, τα τρεξίματα. Κάποια χαρακτηριστικά που θέλουμε να έχουμε στο παιχνίδι μας».
Στο αν αυτό που κάνει ο Παναρκαδικός φέτος προοδευτικά μπορεί να έχει κέρδος για την ομάδα αλλά και για τον Αστέρα:
«Ο μέσος όρος ηλικίας μέσα στην ομάδα είναι πολύ μικρός. Εκτός από το να έχουμε μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα και να πάει καλά η ομάδα ένας μεγάλος στόχος που έχουμε θέσει είναι αυτά τα παιδιά με χαμηλό όριο ηλικίας να τα εκμεταλλευτούμε όσο μπορούμε. Δηλαδή να πάρουμε το 100% από αυτά τα παιδιά και όπου έχουμε αδυναμίες να τα βοηθήσουμε να φτάσουν στο «ταβάνι» τους. Να τα αξιολογήσουμε σωστά και να δούμε ποιο παιδί από αυτά, θα μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα και για τον Αστέρα και για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι ένας στόχος που έχουμε βάλει το προπονητικό τιμ στην ομάδα είναι να εξαντλήσουν τα όρια τους και να τα βοηθήσουμε εμείς να φτάσουν σ’ αυτό που πραγματικά μπορεί να δώσουν αγωνιστικά».
Σχετικά  με το στόχο που θέτει ο Παναρκαδικός στη χρονιά:
«Έχω πει ότι αν πούμε ότι θέτουμε στόχους για ψηλά, για να σωθούμε, δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Είπα ότι λόγω χαμηλού ορίου ηλικίας που έχουμε, δεν μπορούμε να δώσουμε στόχους στα παιδιά για το πρωτάθλημα, παρά μόνο να τους τονίσουμε ότι κάθε μέρα πρέπει αυτοί να γίνονται καλύτεροι. Κάθε μέρα να δουλεύουν με την αυταπάρνηση που δείχνουν κάθε φορά στην προπόνηση για να γίνονται καλύτεροι. Αν αυτοί κάνουν αυτό σε κάθε προπόνηση, πιστεύω ότι αποτελέσματα θα τους δικαιώσουν. Τώρα τι θέση θα πάρουμε στο πρωτάθλημα, δεν το γνωρίζω. Αλλά πιστεύω ότι παιδιά αυτά θα πρέπει να εξαντλήσουν τα όριά τους και αυτό είναι ο στόχος».
Στο αν αυτή η ομάδα βγάζει «κέφι» και διάθεση και αν αυτό βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο:
«Όντως αυτό το έχουν καταφέρει τα παιδιά, γιατί αυτά τα παιδιά έχουν τη διάθεση καθημερινά στην προπόνηση και γι’ αυτό βγάζει η ομάδα αυτή τη διάθεση που λέτε. Τα παιδιά είναι ο «καθρέφτης» της ομάδας και εξαρτάται από την αγωνιστική εικόνα τους αν θα πάει καλά η ομάδα ή όχι».
Στο πώς βλέπει ο ίδιος αυτή την προπονητική πρόκληση της συνεργασίας του με τον φετινό Παναρκαδικό:
«Έχω πει και στο παρελθόν ότι ήταν κάτι ξαφνικό για μένα. Ήρθε πολύ απότομα και η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα. Αν πω ότι το περίμενα θα πω ψέματα. Από τη στιγμή όμως που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία, πιστεύω ότι μπορεί να ήθελαν πολλοί να είναι στη δική μου θέση. Είπα ότι πρέπει να την εκμεταλλευτώ, να κάνω ότι μπορώ καλύτερο και αυτό προσπαθώ να κάνω. Κάθε μέρα κι εγώ προσπαθώ και δίνω εξετάσεις στον εαυτό μου».
Σε ότι έχει να κάνει με το ματς με τη Χαλκίδα:
«Έχω πει και στα παιδιά ότι τα παιχνίδια μπορούμε να τα κάνουμε εμείς εύκολα, μπορούμε όμως εμείς να τα κάνουμε και δύσκολα. Όπως λέγαμε για το παιχνίδι με τα Ψαχνά και όλοι έλεγαν ότι είναι εύκολο. Θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει πολύ δύσκολο. Σημασία έχει ότι σε εκείνο το ματς κάναμε ευκαιρίες. Αν δεν κάναμε ευκαιρίες ίσως να το είχαμε κάνει πιο δύσκολο. Σίγουρα ότι σε κάποιες ομάδες υπάρχουν κάποιοι παίκτες πιο ποιοτικοί και έχουν αγωνιστεί σε μεγαλύτερες κατηγορίες κάνουν το βαθμό δυσκολίας μεγαλύτερο. Αλλά εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχει η ομάδα μια ταυτότητα και να προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι να την βγάζει στον αγωνιστικό χώρο. Αν είμαστε κοντά σ’ αυτό σε κάθε παιχνίδι, πιστεύω ότι δεν θα έχουμε μεγάλα προβλήματα».
Σχετικά με τον τραυματισμό του Γογωνά:
«Είχαμε ένα πρόβλημα με το Μανώλη στο τελευταίο παιχνίδι με τον ώμο του. Η πρώτη εκτίμηση μιλάει για απουσία δέκα ημερών, αλλά θα δούμε. Μέρα με τη μέρα θα δούμε πως θα πάει ο Μανώλης και σιγά-σιγά θα μπει σε ρυθμούς. Φυσικά δεν θα τον έχουμε στο παιχνίδι με τη Χαλκίδα, αλλά ελπίζω να τον έχουμε για την επόμενη αγωνιστική».
Σε ότι έχει να κάνει με την αγωνιστική «κοιλιά» του Αστέρα και στο αν μπορεί να γυρίσει την κακή αγωνιστική της κατάσταση:
«Ο Αστέρας είναι 100% σίγουρο ότι θα το γυρίσει. Είναι μια περίοδος που δεν πάνε καλά τα πράγματα, αλλά πιστεύω ότι είναι μέσα στο ποδόσφαιρο αυτό και συμβαίνει στην καλύτερη ομάδα του κόσμου. Υπάρχουν και κάποιες ατυχίες με τραυματισμούς και πιστεύω ότι η διακοπή θα βοηθήσει την ομάδα πάρα πολύ για να έρθει όπως πρέπει».
 
Ακούστε αναλυτικά τις δηλώσεις του προπονητή του Παναρκαδικού:
 
Προηγούμενο άρθροΚάλεσμα εθελοντικής συνεισφοράς από τον Αρκαδικό!
Επόμενο άρθροΔρόμος Μεγαλόπολη-Καρύταινα:Το αίτημα για 8η παράταση έφερε διαφωνίες στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας (vid)
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5