Καστρίτης στη ΔΡΤ: «Σκοπός να κάνουμε κάθε αγωνιστική το βήμα παραπάνω!» (ήχος)

Ρεπορτάζ: Φώτης Αλεξόπουλος

Σημαντική νίκη για την ομάδα του Αρκαδικού το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην Πάτρα. Μια νίκη που δίνει μεγάλη βαθμολογική «ανάσα» εν’ όψει της απαιτητικής συνέχειας και φυσικά των πολύ κρίσιμων αναμετρήσεων που ακολουθούν με ομάδες με τους ίδιους ακριβώς στόχους στο πρωτάθλημα. Με αφορμή το πολύ σημαντικό νικηφόρο αποτέλεσμα με τον Απόλλωνα και παράλληλα το δύσκολο εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη την προσεχές Σάββατο με τον ΠΑΟΚ, ο προπονητής του ΣΕΦΑ Αρκαδικού, Γιάννης Καστρίτης μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και την αθλητική εκπομπή «facelook στα γήπεδα».



Αναλυτικότερα τα όσα είπε έχουν ως εξής:
Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα Πατρών:
«Για εμάς στην ομάδα από την πρώτη στιγμή ακόμη και μετά τις δύο αυτές νίκες στην Basket League το σκεπτικό είναι το ίδιο. Μας ενδιαφέρει κάθε μέρα να κάνουμε την καλύτερη δυνατή προπόνηση και να προετοιμαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα για το επόμενο παιχνίδι και να αγωνιζόμαστε δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό κάθε Σάββατο. Αυτό ήταν το ζητούμενο μέχρι στιγμής ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων και αυτό πρέπει να συνεχίσουμε και από εδώ και έπειτα μέχρι το τέλος της χρονιάς».
Για το ο Αρκαδικός έχει πάρει την ψυχολογία της κατηγορίας και παράλληλα αν η ομάδα έχει καταφέρει να αποκτήσει μεγαλύτερη πίστη στις δυνάμεις της:
«Είναι αδιαμφισβήτητο πως μετά από κάθε νίκη αποκτάς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και μεγαλύτερη πίστη στον εαυτό σου και στην δουλειά που κάνεις. Πλέον το γνωρίζαμε από προηγούμενα χρόνια, το υποψιαζόμασταν και πλέον είμαστε σίγουροι ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να είμαστε ταπεινοί και προσηλωμένοι στη δουλειά μας κάθε μέρα και από τη στιγμή που θα καταφέρουμε να προετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα γίνεται και να καταθέτουμε το 100%, μόνο καλά πράγματα έχουμε να περιμένουμε».
Σχετικά με την ισορροπία των συναισθημάτων στην ομάδα ύστερα από μεγάλες νίκες και ήττες της ομάδας:
«Αυτό είναι το σημαντικότερο γιατί αν μετά από δύσκολες πολλές φορές ο εγωισμός σου θίγεται και θες να αποδείξεις ότι η εικόνας σου δεν είναι αυτή την οποία έδειξες και είναι πιο εύκολο να αντιδράσεις. Το δύσκολο κομμάτι είναι πως αντιδρά η ομάδα και σε τι επίπεδο στέκεται μετά από καλές νίκες ή εντός προγράμματος νίκες αν θέλετε. Η αλήθεια είναι και το γνωρίζουμε αυτό ότι μετά το Ρέθυμνο δεν αντιδράσαμε όπως ακριβώς θα θέλαμε και στο επόμενο παιχνίδι εναντίον του Κολοσσού τουλάχιστον στο ξεκίνημα του παιχνιδιού δεν παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε και αυτό μας στοίχησε. Καλώς ή κακώς η κατηγορία είναι τέτοια και το επίπεδο τόσο υψηλό που οποιοδήποτε λάθος και οποιαδήποτε στιγμή αδράνειας μπορεί να δημιουργήσει μεγάλες διαφορές μέσα στη διάρκεια του παιχνιδιού και μέσα σε ένα δίλεπτο. Υπάρχουν ομάδες και παίκτες που έχουν την ποιότητα να τις διαχειριστούν. Οπότε για εμάς το ζητούμενο είναι ότι μετά από αυτή τη νίκη που κάναμε το περασμένο Σάββατο να δείξουμε στο επόμενο παιχνίδι ότι μπορούμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό σε ότι έχει να κάνει με τη συγκέντρωσή μας και πως παρουσιαζόμαστε μέσα στα παιχνίδια. Δεν έχει να κάνει αυτό με το τελικό αποτέλεσμα αφού παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο α’ αυτό, αλλά εμείς θέλουμε να είμαστε σταθερά σε καλό επίπεδο και να ανεβαίνουμε ένα σκαλοπατάκι σταθερά».
Στο αν ο ίδιος τρόμαξε στο ξεκίνημα ή αν ήταν τέτοια η εμπιστοσύνη στην ομάδα:
«Καθόλου και σε καμμία περίπτωση δεν τρόμαξα. Νομίζω ότι όχι μόνο εγώ, αλλά και όλοι οι άνθρωποι που ήμασταν στην ομάδα από το επιτελείο, τους ανθρώπους της διοίκησης και ακόμη και παίκτες που έρχονταν να στελεχώσουν σιγά-σιγά το ρόστερ μας με ανυπομονησία μόνο περιμέναμε και με μεγάλο ενθουσιασμό το ξεκίνημα. Όταν περιβάλλεσαι από συνεργάτες άψογους, από ανθρώπους όπου ο ένας βοηθάει τον άλλο σε όλα τα παιχνίδια μας, νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να σε φοβίζει κάτι. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό γι’ αυτή την ομάδα».
Στο αν για την εμπιστοσύνη στην ομάδα παίζει ρόλο και η στήριξη από τη διοίκηση:
«Το σημαντικότατο και το Α και το Ω και δεν το συζητάμε καν. Ο προπονητής είναι για να κάνει τη δουλειά του και από αυτό κρίνεται. Οι παίκτες το ίδιο. Και η διοίκηση είναι εδώ για να κρίνει. Εμάς η διοίκηση πέρα από το κομμάτι της στήριξης και της εμπιστοσύνης το σημαντικότερο είναι ότι σε καιρούς δύσκολους κάνει τα αδύνατα – δυνατά. Και για να στελεχώσει το ρόστερ όσο καλύτερα γίνεται, αλλά και για να λύνει μικρά καθημερινά προβλήματα ούτως ώστε εμείς να δουλεύουμε απερίσπαστα. Πραγματικά όλο αυτό ξεκινάει από τη διοίκηση».
Για το παιχνίδι επί του ΠΑΟΚ:
«Έχουμε περάσει στο στάδιο που παίζαμε με μεγάλους και ιστορικούς αντιπάλους και στεκόμασταν περισσότερο στην ιστορικότητα της στιγμής. Ο ΠΑΟΚ σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετική ομάδα έχει καλό ρόστερ και μπορεί να μην ξεκίνησε καλά, αλλά αυτό είχε να κάνει με μια ατέλεια και μια έλλειψη που είχαν στην θέση «5» την οποία κάλυψαν και με τα παραπάνω με την προσθήκη του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και παράλληλα έχουν παιδιά με εμπειρία στην Euroleague από μεγάλα πρωταθλήματα και όπως και να το κάνουμε είναι ο ΠΑΟΚ. Παρ’ όλα αυτά εμείς πηγαίνουμε εκεί με πρωταρχικό ζητούμενο να παρουσιαστούμε όπως εμείς θέλουμε να δούμε την ομάδα μας. Από εκεί και πέρα το τι μπορεί να μας φέρει αυτό στο αγωνιστικό κομμάτι θα το δείξει η διάρκεια του παιχνιδιού. Εμείς θέλουμε να μην κάνουμε βήμα πίσω και να διατηρηθούμε στο ίδιο επίπεδο σε ότι έχει να κάνει με το πνευματικό κομμάτι γενικότερα και με το αγωνιστικό κομμάτι στη συνέχεια και πάνω α’ αυτά να «χτίζουμε» εβδομάδα με την εβδομάδα. Σίγουρα μιλάμε για ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ είναι αναμφισβήτητα το φαβορί. Δεν το συζητάμε».
Για το αν αυτό που είδαμε στο ματς επί του Απόλλωνα κυμαίνεται κοντά σ’ αυτό που θέλει ο κόουτς από την ομάδα φέτος:
«Ναι. Κυρίως στο κομμάτι της συγκέντρωσης και στον αμυντικό τομέα νομίζω ότι τα παιδιά για πρώτη φορά φέτος ανταποκρίθηκαν πάρα πολύ καλά! Είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο, αλλά το σημαντικότερο είναι η διάρκεια. Σε ότι έχει να κάνει με το επιθετικό κομμάτι δεν αγχωνόμαστε και δεν ανησυχούμε καθόλου γιατί είναι θέμα «χημείας» και θέμα προπόνησης και παράλληλα θέμα χρόνου. Κάθε μέρα και κάθε εβδομάδα που περνάει τα παιδιά δείχνουν να είναι ακόμη καλύτερα και όσον αφορά την ομάδα αλλά και μεταξύ τους όσο γνωρίζονται».
Σχετικά με το ότι κι αυτό είναι θέμα μέρας καθώς στην Πάτρα τα τρίποντα μπήκαν:
«Ναι σωστά και συζητιέται αρκετά αυτό. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα εξαιρετικό ποσοστό και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας, παρ’ όλα αυτά για όποιον παρακολούθησε το παιχνίδι, δεν ήταν αυτός ο άξονας πάνω στο οποίο στηριχτήκαμε. Υπήρξαν και μεγάλα διαστήματα που δεν λειτουργήσαμε καλά επιθετικά κυρίως λόγω της πίεσης του Απόλλωνα, αλλά το σημαντικό είναι ότι σ’ αυτά τα διαστήματα ότι γινόταν στην επίθεση, τα παιδιά γύριζαν πίσω και έδιναν ακριβώς ότι έπρεπε στην άμυνα κρατώντας τη διαφορά σταθερή και παίρνοντας ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Περισσότερο από την άμυνα κερδίσαμε το παιχνίδι παρά από τα τρίποντα. Δηλαδή μια ομάδα που σουτάρει με 74% στο τρίποντο, υπό φυσιολογικές συνθήκες πρέπει να σκοράρει 100 πόντους. Εμείς σκοράραμε 76 πόντους και η αλήθεια ήταν ότι δεν ήματσαν τόσο καλοί στο επιθετικό κομμάτι, αλλά ειλικρινά η άμυνά μας ήταν πολύ καλή και φαίνεται όντως αυτό στους 56 πόντους που δεχθήκαμε».
Για το αν υπάρχει καμιά πληροφορία και τον αντικαταστάτη του Σαντί:
«Δεν υπάρχει είδηση. Κοιτάζουμε καθημερινά. Κοιτάμε τους παίκτες και όπως έχουμε ξαναπεί το ζητούμενο είναι να έρθει κάποιο παιδί που θα μπορέσει πραγματικά να βοηθήσει και όχι να έρθει κάποιος απλά για να έρθει».
Στο αν πάντως θα υπάρξει αντικαταστάτης:
«Ναι πιστεύουμε ότι θα υπάρξει σίγουρα αντικαταστάτης του Σαντί».
Για τη θέση που ψάχνει η ομάδα:
«Έχει την ιδιαιτερότητα το ρόστερ μας αυτή τη στιγμή ότι αρκετά παιδιά μπορούν να αγωνιστούν σε δύο θέσεις, οπότε ανάλογα με το που θα βρούμε τον καλύτερο παίκτη, ανάλογα θα γίνουν και οι εσωτερικές ανακατατάξεις. Πάντως μπορούμε και έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε είτε ψηλό είτε παίκτη από την περιφέρεια».
 
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Καστρίτη στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης:

Προηγούμενο άρθροΕπικαιροποίηση της απόφασης του ΔΣ Τρίπολης για τη μονάδα βιοαερίου ζητά ο Νικολάου (vid)
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικη γιορτή από τις γυναίκες της «Παναγίας Γιάτρισσας»
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5