Μια ολιγωρία στην άμυνα του στοίχισε το δικαίωμα στο όνειρο…

Ρεπορτάζ: Φώτης Αλεξόπουλος
Ακόμη ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό ραντεβού αποτέλεσε γεγονός το βράδυ της Πέμπτης για τον Αστέρα Τρίπολης, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League με αντίπαλο την Σπάρτα στην Πράγα. Σε κάθε περίπτωση η αναμέτρηση δεν είναι καθόλου εύκολη για την Ελληνική ομάδα, αλλά οι πάντες στις τάξεις του «κυανοκίτρινου στρατοπέδου» λαμβάνουν το συγκεκριμένο ματς σαν μια ακόμη μεγάλη αγωνιστική πρόκληση.

Το σερί νικηφόρων αναμετρήσεων (έξι νίκες στα τελευταία έξι επίσημα ματς) δίνει επιπλέον ψυχολογία και αυτοπεποίθηση στην ομάδα της Αρκαδίας να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην Πράγα! Άλλωστε ο Αστέρας στη συγκεκριμένη αναμέτρηση έπαιζε το τελευταίο φετινό του «Ευρωπαϊκό χαρτί» για διατήρηση των όποιων ελπίδων για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού!
Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης θα μπορούσε να ξεκινήσει ιδανικά για τον Αστέρα αν το σουτ του Φερνάντες στο 4ο λεπτό δεν σταματούσε το δοκάρι της Τσέχικης εστίας. Από εκεί και ύστερα ωστόσο οι «γηπεδούχοι» αποδείχθηκαν πιο επικίνδυνοι συνολικά στο πρώτο ημίχρονο έχοντας αξιόλογες επισκέψεις και καλές τελικές προς την εστία της Ελληνικής ομάδας. Ο Θεοδωρόπουλος ήταν εξαιρετικός με τις επεμβάσεις του κρατώντας το μηδέν στην εστία, αν δεν ερχόταν στο 32’ μετά από κόρνερ η κεφαλιά του Μπράμπετς που ξέφυγε από την άμυνα και πρόλαβε να πιάσει την κεφαλιά και να στείλει τη μπάλα στο βάθος της εστίας για το 1-0. Σε κάθε περίπτωση στο πρώτο 45λεπτο ο Αστέρας είχε τον τρόπο να φέρει τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά αδυνατούσε να εξασφαλίσει κάποιες καλές τελικές προσπάθειες όπως στο 4’, για να πετύχει κάποιο γκολ.
Στην επανάληψη ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει στον αγωνιστικό χώρο, να ανεβάσει ρυθμούς να κρατήσει περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του και να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στο ματς. Προσπάθησε είναι αλήθεια, αλλά παρά το ισορροπημένο δεύτερο ημίχρονο και την πρωτοβουλία των «Αρκάδων» μετά το 65ο λεπτό το γκολ «απάντηση» που θα μπορούσε να φέρει στον Αστέρα έστω το βαθμό της ισοπαλίας, δεν ήρθε ποτέ. Κι αυτό γιατί οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη δεν ήταν αποτελεσματικοί στο να δημιουργήσουν κάποια καλή τελική προσπάθεια, παρά το γεγονός ότι η μπάλα έφτασε αρκετές φορές έξω από την περιοχή της Σπάρτα Πράγας. Πολύ καλοί την ίδια ώρα οι «γηπεδούχοι» που έκλεισαν αποτελεσματικά τους χώρους και ουσιαστικά δεν επέτρεψαν στον Αστέρα να δημιουργήσει ούτε μια καλή τελική προσπάθεια στην επανάληψη.
Η ήττα σήμανε αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης αλλά σε κάθε περίπτωση ο Αστέρας Τρίπολης πρόσθεσε ακόμη μια σημαντική εμπειρία που θα βρει μπροστά της στη συνέχεια, τόσο στις εγχώριες υποχρεώσεις της όσο επίσης και στα επόμενα Ευρωπαϊκά ραντεβού τα επόμενα χρόνια.
ΓΗΠΕΔΟ: Stadion Letná
ΘΕΑΤΕΣ: –
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία).
ΒΟΗΘΟΙ: Στιούαρτ Μπαρτ (Αγγλία), Γκάρι Μπέσγουικ (Αγγλία).
Δ’ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λί Μπετς (Αγγλία).
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΙ: Κρεγκ Πάουσον (Αγγλία), Πωλ Τιέρνεϊ (Αγγλία).
ΤΕΡΜΑΤΑ: 32’ Μπραμπετς.
ΔΟΚΑΡΙΑ: 4’ Νίκο Φερνάντες.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 75’ Κρέιτσι. 82’ Κρέιτσι | 54’ Ιγκλέσιας, 87’ Δημούτσος.
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 82’ Κρέιτσι.
ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ (Μπραϊτενράϊτερ): Μπίτσικ, Μαρέτσεκ, Μπράμπετς, Ναμουανεσού, Χιμπς, Βάχα, Φρίντεκ, Φατάι (80’ Κονάτε), Κρεΐτσι, Ντότσκαλ (85’ Χόλεκ), Λαφάτα.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Λούι, Φερνάντες, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης (65’ Δημούτσος), Ιγκλέσιας (81’ Παντελιάδης), Μάσα, Φούντας (77’ Λανθαρότε), Γιάννου.



Προηγούμενο άρθροΝ.Τσιαμούλος: Η ασφάλεια των πολιτών δεν είναι άσκηση επί χάρτου
Επόμενο άρθροΟ Τάσος Παπαζαχαρίας σχολιάζει το νέο Ε.Σ.Δ.Α
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5