ΣΥΡΙΖΑ: Ασύστολα ψεύδη όσα διαδίδει η Νέα Δημοκρατία

Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται τα εξής:

 
Με αφορμή δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, σύμφωνα με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησής του θα καταργήσει το κυνήγι (!!!), θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:



Όλα όσα διαδίδει η «μονταζιέρα» της Ν.Δ. και προσπαθεί να πείσει τους σωστούς κυνηγούς είναι ασύστολα ψεύδη.    
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ σέβεται αυτό το πανάρχαιο χόμπι και γνωρίζει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των κυνηγών είναι οι προστάτες του δάσους και για αυτό θα συνεργαστεί αρμονικά με τους Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες τους στην κατεύθυνσης της εφαρμογής των Ευρωπαϊκών Οδηγιών που σχετίζονται με το κυνήγι, και τις οποίες έχει υπογράψει η χώρα μας. 
 
Οι επιμέρους ρυθμίσεις θα γίνονται με διάλογο με τους φορείς των κυνηγών και με βάση επιστημονικά και περιβαλλοντικά κριτήρια με στόχο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις τόσο για την προστασία των ζώων όσο και την άσκηση μιας δραστηριότητας, που διαχρονικά έχει συνδεθεί με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της υπαίθρου. Είναι γνωστό επίσης ότι το κυνήγι ενισχύει σημαντικά τον εσωτερικό τουρισμό στην ορεινή Ελλάδα.  
 
Σε αυτή την κατεύθυνση λειτουργούν και εργάζονται και οι Κυνηγετικές Οργανώσεις οι οποίες είναι συνεργαζόμενες και αναγνωρισμένες από την πολιτεία, έχοντας συμβάλει καθοριστικά στην προστασία των δασικών μας οικοσυστημάτων, σε συνεργασία με τις Δασικές Υπηρεσίες αλλά και τις Αστυνομικές αρχές.
Όπως είπε και ο Πρόεδρος μας Αλέξης Τσίπρας «Αναγνωρίζουμε τους Κυνηγητικούς Συλλόγους και την προσφορά τους και θέλουμε να υπερασπιστούμε την κυνηγητική δραστηριότητα, μέσα στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος και οι ευρωπαϊκές οδηγίες». 
 
Συνεπώς δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας των Ελλήνων κυνηγών όσον αφορά την συνέχιση του κυνηγίου στην χώρα μας όλα όσα λέγονται είναι προφανώς εκ του πονηρού προκειμένου να «ψαρέψουν σε θολά νερά».

Προηγούμενο άρθροΕθνικές εκλογές 2015 με τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5
Επόμενο άρθροΣτην εκπομπή «Τώρα» του ΣΚΑΪ ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5