Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη για την Έκθεση προόδου ΕΕ – FYROM (vid)

“Η FYROM δεν είναι έτοιμη για έναρξη Ενταξιακών Διαπραγμάτεύσεων με την ΕΕ”
Ενώνω τη δική μου φωνή με τις διαπιστώσεις οι οποίες έχουν γίνει από την Έκθεση της Ευρωπαικής Επιτροπής, από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), αλλά και από την Μικτής  Διακοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκής Ένωσης – FYROM. 

Κι αυτές οι διαπιστώσεις λένε κάτι απλό. Ότι η χώρα έχει οπισθοδρομήσει τους τελευταίους 12 μήνες σε όλους τους τομείς προτεραιότητας που έχουμε βάλει κι αυτοί είναι:
Τα πολιτικά κριτήρια, οι σχέσεις καλής γειτονίας, το θέμα του ονόματος. Η Ευρωπαική Επιτροπή διαπιστώνει οπισθοδρόμηση κυρίως στους τομείς της ελευθερίας της έκφρασης, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), διαπιστώνει αύξηση της πολιτικοποίησης των κρατικών θεσμών, του κυβερνητικού ελέγχου των ΜΜΕ ακόμη και στο πλαίσιο της διαδικασίας των εκλογών.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο Αρχηγός της Αξιοματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Ζάεβ, δεν έχει επιστρέψει στα έδρανα του Κοινοβουλίου και μάλιστα πρόσφατα ανακοίνωσε την πρόθεση του να σχηματίσει σκιώδη κυβέρνηση και σκιώδες Κοινοβούλιο.
Στις σχέσεις τώρα καλής γειτονίας. Η χώρα των Σκοπίων , η FYROM, δείχνει τάσεις αλυτρωτισμού. Σας τα είπαν κι άλλοι συνάδελφοι για τα μνημεία για την “Μεγάλη Μακεδονία” στο Γιεβγελ και στο Γαζί, για προκλητικές ενέργειες σε γειτονικές χώρες όπως είναι η Ελλάδα και η Βουλγαρία.
Κάτω απ αυτές τις συνθήκες, η FYROM δεν είναι έτοιμη για έναρξη Ενταξιακών Διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.
Όσον αφορά τις τροπολογίες, ακούστηκαν πάρα πολλά, έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα, κάποιες απ αυτές τις τροπολογίες, τις κοινές τροπολογίες θα τις υπεψηφίσουμε, αλλά θα ήθελα να παρακαλέσω τον κ. Εισηγητή στην τροπολογία Νο 5 να διαγράψει με δική του πρωτοβουλία την λέξη «Macedonian».
 
Δείτε το βίντεο με την τοποθέτηση του κ. Κεφαλογιάννη:
 



Προηγούμενο άρθροΠ.Νίκου: Οι εικόνες ντροπής με τα αδέσποτα στην Τρίπολη πρέπει να σταματήσουν (vid)
Επόμενο άρθροΗ ΠΕΑ καταγγέλλει και διαμαρτύρεται: Σκουπιδότοπος κατάντησε η “ΤΡΙΠΟΛΗ 2021”
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5