Την επαναλειτουργία και ενίσχυση του Αστυνομικού Σταθμού Βυτίνας ζητά ο Κ. Βλάσης

Επαναλειτουργία και ενίσχυση του Αστυνομικού Σταθμού Βυτίνας ζητεί ο Κώστας Βλάσης, προκειμένου να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής, σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Πρόκειται για ένα σταθμό, ο οποίος τα τελευταία χρόνια υπολειτουργούσε. Πέραν, όμως, της ασφάλειας των πολιτών, συνέβαλε αποφασιστικά και στη ρύθμιση της κυκλοφορίας των τροχοφόρων, η οποία τα Σαββατοκύριακα στη Βυτίνα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας που απολαμβάνει η περιοχή.
Όπως επισημαίνει ο Αρκάς Βουλευτής, τα χωριά της Αρκαδίας πλήττονται από επαναλαμβανόμενα κρούσματα κλοπών και ληστειών, κατάσταση που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία και φόβο στους κατοίκους,  τόσο για τις περιουσίες τους, όσο και για τη σωματική τους ακεραιότητα.
Πολλοί από αυτούς εκφράζουν έντονες ανησυχίες, πως η κατάργηση τού Αστυνομικού Σταθμού θα σημάνει το τέλος της άμεσης αστυνομικής παρέμβασης στην περιοχή, δημιουργώντας δυσχέρειες στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.
Για τους παραπάνω λόγους ζητεί, όχι απλώς την επαναλειτουργία του τοπικού Αστυνομικού Σταθμού, αλλά και την ενίσχυσή του με το απαραίτητο προσωπικό, προκειμένου να προασπισθεί και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.
Η σχετική Ερώτηση έχει θέμα «Κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Βυτίνας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας» και κατατέθηκε στις 25 Μαΐου 2015.



Προηγούμενο άρθρο«Έλαμψε» ο ΚΟΑΤ στη διοργάνωση «90 χρόνια Ολυμπιακός»
Επόμενο άρθροΌσοι ποντάρισαν σε μια μαστουρωμένη νέα γενιά, θα βγούνε χαμένοι!
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5