Κουνέλης στη ΔΡΤ 91,5: «Μόνο με τα ΟΧΙ ο λαός γράφει ιστορία» (ήχος)

Μιλώντας στην Δ.Ρ.Τ.  για το δίλημμα του Δημοψηφίσματος της 15ης Ιουλίου, ο Γραμ. Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ  Αρκαδίας, κ. Γιάννης Κουνέλης, δήλωσε ότι ένα ΟΧΙ του Ελληνικού λαού θα δώσει το μήνυμα στους εταίρους ότι απέναντί τους έχουν έναν αποφασισμένο λαό που δίνει την δυνατότητα στην Ελληνική Κυβέρνηση να διαπραγματευτεί για μια βιώσιμη συμφωνία και λύση εντός της Ευρώπης, αφού αυτό ήταν εξαρχής πρόθεση, αλλά και ο τελικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε μάλιστα, ότι το δημοψήφισμα αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πέντε χρόνια, καθώς και ότι το αποτέλεσμά του θα είναι ιστορικό γιατί θα καθορίσει την πορεία του Ελληνικού κράτους.

 
Παραδέχτηκε ότι υπήρξαν λάθη όσον αφορά την μέχρι τώρα διαπραγματευτική τακτική  του ΣΥΡΙΖΑ και της νέας Ελληνικής Κυβέρνησης, λάθη που όμως έχει την δυνατότητα να διορθώσει, συνεχίζοντας την προσπάθεια να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της μικρομεσαίας τάξης και των εργαζομένων, αλλά και ό,τι σχετίζεται και απορρέει από την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
 
Ο κ. Κουνέλης υποστήριξε ότι αν και η κυβέρνηση προσπάθησε πολύ να προχωρήσει και να επιτύχει μια τέτοια λύση και συμφωνία, εντούτοις οι εταίροι μας δεν έπραξαν το ίδιο και για λόγους καθαρά πολιτικούς, ακολούθησαν μια τακτική και στρατηγική κατά του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί σηματοδοτούσε μια φωνή αντίθετη με την πολιτική λιτότητας των ισχυρών της Ευρώπης, που ίσως παρέσυρε και άλλες χώρες.   
 
Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ακαδίας κάλεσε, τέλος, τους πολίτες να δώσουν ένα μεγάλο και καθαρό ΟΧΙ την Κυριακή στο δίλημμα που τους τίθεται γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, «με τα ΟΧΙ γράφεται η  ιστορία» ενώ σε ενδεχόμενη επικράτηση της πρότασης του ΝΑΙ, είπε ότι θα είναι σεβαστή  κι ότι  ο ίδιος ως θεσμικός  εγγυητής της απόφασης  θα εφαρμόσει το Σύνταγμα και ή τελική απόφαση της κυβέρνησης θα είναι αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών.   
 
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Κουνέλη στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5:
 



Προηγούμενο άρθροΥπέρ του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα ο Γ. Παπαηλιού – Τί είπε στη ΔΡΤ 91,5 (ήχος)
Επόμενο άρθροΗ συνέντευξη Κακλαμάνου για τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου (vid)
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5