Την Παρασκευή στην Τρίπολη το φεστιβάλ της ΚΝΕ…με άρωμα εκλογών! (vids)

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
Φίλες και Φίλοι
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, όλους τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και πρώτα και κύρια καλούμε την νεολαία αυτών των λαϊκών στρωμάτων, να δώσουν το παρόν, να συμμετάσχουν μαζικά στο φετινό Φεστιβάλ της ΚΝΕ της Αρκαδίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη στην πλ. Πετρινού στην Τρίπολη στις 8 το βράδυ.

Φέτος λόγω των πολιτικών εξελίξεων, στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου, η φεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ θα μετατραπεί και σε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ για την Αρκαδία. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει:
•Την Κεντρική προεκλογική ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ
•Την προβολή 15λεπτου video με στιγμιότυπα από την εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη προς τιμήν των αλύγιστων του Μωριά, των εκτελεσμένων με αποφάσεις του Έκτακτου Στρατοδικείου Τρίπολης την περίοδο 1947 – 1949 και του μνημείου που ανεγέρθηκε στο χώρο των εκτελέσεων πίσω από τις φυλακές της Τρίπολης.
•Και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία από το συγκρότημα «Άξαφνοι» από την Τρίπολη.
Επίσης θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι τα απογεύματα της Τετάρτης 2, Πέμπτης 3 και Παρασκευής 4 Σεπτέμβρη θα λειτουργεί έκθεση με αφιέρωμα στην ιστορία του ΚΚΕ και στους αγώνες του για τα συμφέροντα του λαού την περίοδο 1936 – 1949. Ιδιαίτερη αναφορά θα υπάρχει στους εκτελεσμένους του Έκτακτου Στρατοδικείου Τρίπολης καθώς και φωτογραφικό υλικό από τα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου της Τρίπολης που την περίοδο 1947 – 1949 χρησιμοποιούνταν σαν κρατητήρια του Έκτακτου Στρατοδικείου και είναι χαραγμένα στους τοίχους τους ζωγραφιές και μηνύματα των κρατουμένων.
Η αλύγιστη στάση των αγωνιστών εκείνης της περιόδου, που δεν υπέγραψαν δήλωση μετάνοιας, που έβαλαν το «εμείς» πάνω από το «εγώ», που πίστεψαν στο δίκιο τους και στη δύναμη της οργανωμένης πάλης του λαού για να διεκδικήσει αυτό το δίκιο και να ανοίξει το δρόμο για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, 
αυτή τους η στάση μας εμπνέει σήμερα, μας διδάσκει πως πρέπει να παλεύουμε και μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε των αγώνα τους στις σημερινές συνθήκες. Γιατί όπως και τότε έτσι και σήμερα δύο διαφορετικοί κόσμοι βρίσκονται σε μόνιμη και διαρκή σύγκρουση. 
Από τη μία είναι αυτοί που υπερασπίζονται τον γερασμένο καπιταλισμό που γεννά μόνο κρίσεις, πολέμους, βαρβαρότητα για τους λαούς. Από την άλλη είναι ο κόσμος των πολλών, της εργατικής τάξης, που με το μυαλό, τα χέρια και τους κόπους της παράγει τα πάντα και μπορεί να ζήσει αφάνταστα καλύτερα και μπορεί να εξασφαλίσει ένα φωτεινό μέλλον για όλο το λαό, αν πάρει στα δικά της χέρια την εξουσία και μετατρέψει σε κοινωνική ιδιοκτησία τις μεγάλες επιχειρήσεις, τον φυσικό και ορυκτό πλούτο της χώρας.
Από τη μια αυτοί που υπερασπίζονται τα συμφέροντα και τα κέρδη της πλουτοκρατίας, τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που επιβάλλουν με ψέματα και εκβιασμούς συνεχώς αντεργατικά μέτρα και φοροεπιδρομές στο λαό και εμπλέκουν τη χώρα σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Και από την άλλη το ΚΚΕ που καλεί το λαό σε συμπόρευση και λαϊκή συμμαχία πάλης και ανατροπής για τα δικαιώματά του, για να μην τον ματώνουν άλλο για την κερδοφορία του κεφαλαίου, για το κρατικό χρέος που αυτός δεν ευθύνεται και τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Για το λόγο αυτό καλούμε στις σημερινές συνθήκες τα εργατικά λαϊκά στρώματα και με την ψήφο τους να στηρίξουν το ΚΚΕ και να μην συναινέσουν στον σφαγιασμό τους. 
Όπλο του ΚΚΕ είναι η αλήθεια, που σταθερά είπε στον ελληνικό λαό όλα αυτά τα χρόνια, ενάντια στην κοροϊδία, στις αυταπάτες που καλλιέργησε σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κοροϊδία συνεχίζεται. Και από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Τσίπρα, που λέει κυνικά ότι θα «υπερβεί» τα μνημόνια, την ίδια στιγμή που τα εφαρμόζει και τα επεκτείνει… Αλλά και από το νέο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ Νο 2, που θέλει να παίξει το ρόλο ενός νέου αναχώματος στο ριζοσπαστισμό, τα στελέχη του οποίου είναι συνυπεύθυνα για τη σημερινή κατάσταση.
Όπλο του ΚΚΕ είναι η συνέπεια και η σταθερότητα στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, ενάντια σ’ όλες τις κυβερνήσεις των μνημονίων, της ΕΕ και του κεφαλαίου. Ο λαός μας έχει πια πείρα, που μπορεί να την κάνει δύναμη αγώνα, ελπίδας, ανατροπής. Με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, ο λαός και το κίνημά του από καλύτερη θέση θα αντιμετωπίσουν τα βάρβαρα μέτρα, που θα εφαρμόσουν τα κόμματα του κεφαλαίου. Με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, πιο γρήγορα θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους. Για να γίνουν τα μνημόνια, η φτώχεια, η ανεργία οριστικά παρελθόν. Για να ανοίξει ο δρόμος για συνολικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία.
Με θάρρος και πίστη στη δύναμή μας ψήφος στο ΚΚΕ και την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη στην πλ. Πετρινού στην Τρίπολη στις 8 το βράδυ στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ.



Προηγούμενο άρθροΑφιέρωμα στο «Γέρο του Μοριά» από το Lifonomy
Επόμενο άρθροΣυγκέντρωση σχολικών ειδών στην Τρίπολη από το “Καλάθι του Πτωχού Αδελφού” (vid,ph)
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5