Λαμπρές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Καλαμάτας (vid, ph)

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκαν λαμπρές εκδηλώσεις το απόγευμα της Δευτέρας για την 194η επέτειο απελευθέρωσης της Καλαμάτας.

Στον ιστορικό ναό των Αγίων Αποστόλων τελέστηκε δοξολογία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιο, συμπαραστατούμενου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμένου, του Υπουργού αναπληρωτή Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη, του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, των βουλευτών της Μεσσηνίας, και της στρατιωτικής και δικαστικής ηγεσίας του νομού και της περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Ο ομιλητής του πανηγυρικού της ημέρας, Γιάννης Πλεμμένος, ερευνητής του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι η απελευθέρωση της Καλαμάτας εκπέμπει επίκαιρα μηνύματα, επισημαίνοντας πως η διπλωματία πρέπει να συνδυάζεται με αποφασιστικότητα κι αξιοπρέπεια και τόνισε πως η Γερμανία ανταποκρίθηκε πρώτη στην διακήρυξη των οπλαρχηγών της Μεσσηνιακής Γερουσίας προς τας «Ευρωπαϊκάς αυλάς».
Μετά τον πανηγυρικό της ημέρας και την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των αγωνιστών από τον εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ακολούθησε παρουσία πλήθους πολιτών, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, η αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Καλαμάτας και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκε με παρέλαση μαθητών των δημοτικών σχολείων της πόλης και των συμμετεχόντων στην αναπαράσταση.
Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης ήταν εκεί και κατέγραψε τα συμβαίνοντα σε βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό:



Προηγούμενο άρθροΣε νταμάρι κοντά στη Σιλίμνα τα σκουπίδια της Τρίπολης (ήχος)
Επόμενο άρθροΕπίτιμος δημότης Καλαμάτας ανακηρύχτηκε ο ΠτΔ Π. Παυλόπουλος
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5