Το ΣτΕ απέρριψε προσφυγές κατοίκων για τις μονάδες απορριμμάτων της ΤΕΡΝΑ (vid)

Απομένει πλέον η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να ξεκινήσει η κατασκευή των μονάδων
Απορρίφθηκαν οι προσφυγές κατοίκων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συγκεκριμένα από την περιοχή της Μεσσηνίας (δήμος Οιχαλίας)  που είχαν γίνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οι προσφυγές αφορούσαν την μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στην περιοχή της Καλλιρρόης.
Η ανακοίνωση έγινε δια στόματος Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη αργά το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Οι προσφυγές είχαν συζητηθεί από τον Σεπτέμβριο στο αρμόδιο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και η απόφαση γνωστοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, αρχικά στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στη συνέχεια σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Αυτό  σημαίνει πως το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης βαίνει προς συμβασιοποίηση, αφού πλέον απομένει η έγκρισή του από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Ο κ. Τατούλης σημείωσε μάλιστα πως υπάρχει και η ρητή δέσμευση από πλευράς Κυβέρνησης πως τα έργα που είναι ώριμα θα προχωρήσουν και έτσι η Περιφέρεια Πελοποννήσου σύντομα θα έχει λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Και μάλιστα εξέφρασε την απορία προς τους συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας γιατί το αποκρύπτουν ως γεγονός.
Να αναφέρουμε πως τα έργα κατασκευής της μονάδας, από τη στιγμή που θα δοθεί «πράσινο φως» θα ξεκινήσουν άμεσα και σε 10 περίπου μήνες, το αργότερο σε ένα χρόνο θα έχει αρχίσει η προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων.
Η χρηματοδότηση του έργου ως γνωστόν είναι  προϋπολογισμού 160 εκατ. Ευρώ και τα χρήματα προέρχονται από πόρους του ΕΣΠΑ,  κεφάλαια του αναδόχου και τραπεζικό δανεισμό. 
Δείτε σε βίντεο την αναφορά του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στο θέμα.
Ε.Τ.



Προηγούμενο άρθροΕξαιρετική ιδέα για δημιουργία πολυδύναμου πολιτιστικού κέντρου στην Τρίπολη! (vids)
Επόμενο άρθροΠροσφορά πατάτας και μήλων για το «καλάθι του πτωχού αδελφού»