Εύη Τατούλη: Βιομηχανία φωτογραφικών διαγωνισμών με…κοινωνικό πρόσημο

Σοβαρές καταγγελίες καταλογίζει, με ανακοίνωσή της, η πολιτευτής Αρκαδίας της ΝΔ, Εύη Τατούλη, τόσο στην περιφέρεια Πελοπποννήσου για αβλεψία στην προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε στο πρόγραμμα σίτισης αστέγων, όσο και στο υπουργείο Εργασίας, το οποίο στην προγραμματική σύμβαση έβαλε φωτογραφικές προμήθειες, που αποκλείουν τις τυροκομικές και πτηνοτροφικές επιχειρήσεις της Πελοποννήσου και, εν τέλει, αποβαίνουν εις βάρος των κτηνοτρόφων της Αρκαδίας και, γενικότερα, ολόκληρης της Περιφέρειας. Διαβάστε την ανακοίνωση:

Με κατάπληξη παρακολουθώ την Περιφέρεια Πελοποννήσου να αποδέχεται τους μη ορθολογικούς όρους που έχει θέσει το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας  στην υλοποίηση ενός υψηλής αξίας και σημασίας ανθρωπιστικού έργου που αφορά την σίτιση αστέγων.
Αναφέρομαι στο έργο «Παροχή τροφίμων σε αστέγους και άτομα που διαβιούν σε συνθήκες στέγης, οι οποίες δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής» στα πλαίσια της από 10/11/2014 Προγραμματικής Σύμβασης  του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας  και της  Περιφέρειας Πελοποννήσου το οποίο ομολογουμένως αποτελεί μια ουσιαστική βοήθεια στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν.
Ωστόσο διαβάζοντας τους όρους που έχουν τεθεί από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και του οποίους υιοθετεί αβίαστα η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα τρόφιμα που θα διατεθούν παραπέμπουν σε προμήθεια από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας, εντοπιότητας όμως Νάξου και Κρήτης, λες και η Πελοπόννησος δεν διαθέτει αντίστοιχης ποιότητας προϊόντα.
Πέραν αυτών άλλες προδιαγραφές για πτηνοτροφικά προϊόντα στο ίδιο έγγραφο του έργου, που συνετάχθη από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, στοιχειοθετούν «φωτογραφικού τύπου» κίνητρα  αποκλείοντας δεκάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και παράγουν αντίστοιχα προϊόντα και έχουν έδρα και πιστοποίηση από την Πελοπόννησο.
Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι η καταγγελία μου δεν έχει στόχο την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου αλλά την ορθολογική εκτέλεση του με όρους οικονομίας κλίμακας που θα προσφέρει μεγαλύτερες ποσότητες τροφίμων, υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας, ενισχύοντας την τοπική οικονομία που χειμάζεται από την σφοδρή κρίση. Ο τόπος μας, και μιλώ για όλη την Ελλάδα και όχι μόνο για την Πελοπόννησο, είναι ευλογημένος με προϊόντα που ικανοποιούν τις αυστηρότερες διατροφικές προδιαγραφές. Αυτονόητη υποχρέωση αυτών που υπηρετούν το συμφέρον τοπικά σε κάθε γωνιά της χώρας είναι να εξασφαλίζουν την ανθρωπιστική βοήθεια με όρους που οι τοπικές κοινωνίες θα ευεργετηθούν ομότιμα, χωρίς σκιές και «φωτογραφικές» εξυπηρετήσεις.      



Προηγούμενο άρθροΥπεγράφη η σύμβαση κατασκευής αλιευτικού καταφυγίου Τυρού
Επόμενο άρθρο745.000 ευρώ για το οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας και την προστασία ακτών της Μικράς Μαντίνειας
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5