Ραγδαία εξέλιξη: Νεαρή Ρομά δηλώνει πως το τετράχρονο αγοράκι είναι δικό της παιδί!

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με τα δύο τετράχρονα παιδιά που βρέθηκαν σε δύο καταυλισμούς Ρομά στη Λακωνία, σε Τραπεζοντή και Καλύβια Σόχας, αντίστοιχα, καθώς νεαρή Ρομά, ερχόμενη στη Σπάρτη από καταυλισμό στη Θήβα, συνοδευόμενη από το δικηγόρο της οικογένειας των Ρομά του καταυλισμού της Τραπεζοντής, δήλωσε στον ανακριτή ότι το τετράχρονο αγοράκι της οικογένειας είναι δικό της και το είχε δώσει η ίδια στην οικογένεια να το μεγαλώσει, καθώς η γυναίκα του ζευγαριού είναι ξαδέρφη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή γυναίκα είναι μητέρα κι άλλων παιδιών και λόγω (κυρίως) οικονομικών προβλημάτων και της φυγής του συζύγου της, έδωσε το ανήλικο αγόρι στην οικογένεια της ξαδέρφης της, προκειμένου να το μεγαλώσει υπό καλύτερες συνθήκες, ώστε να το ξαναπάρει όταν η κατάσταση γι’ αυτήν βελτιωνόταν. Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι το ζευγάρι των Ρομά, περί ου ο λόγος, είχε υποδείξει σήμερα Δευτέρα στον ανακριτή Σπάρτης, τη νεαρή Ρομά από τη Θήβα, ως τη βιολογική μητέρα του παιδιού και κατόπιν αυτή, όπως προαναφέρθηκε, εμφανίστηκε στο ανακριτικό γραφείο με το δικηγόρο του ζευγαριού. 
Ύστερα από αυτή την απρόσμενη τροπή, ο ανακριτής διέταξε τη λήψη βιολογικού υλικού από τη νεαρή Ρομά, ώστε να γίνει εξέταση DNA και να αποδειχθεί η αλήθεια (ή όχι) των ισχυρισμών της. Τα αποτελέσματα θα εκδοθούν το απόγευμα της Τρίτης 26 Μαϊου και η απολογία του ζευγαριού των Ρομά ορίστηκε εκ νέου για την Τετάρτη 27 Μαϊου και ώρα 9 το πρωί.
Όσον αφορά το δεύτερο ζευγάρι από τα Καλύβια Σόχας, το οποίο επίσης βαρύνει η κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου, δεν υπήρξε κάποια νεότερη εξέλιξη.
 



Προηγούμενο άρθροΤραγούδι και χορός με παρουσία πολιτικών στο Βαλτεσινίκο για τη γιορτή του Αγ.Κωνσταντίνου (vid, ph)
Επόμενο άρθροΕπελέγη ανάδοχος για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ της Πελ/σου (vid)
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5