Οργισμένη αντίδραση Τατούλη για τους χαρακτηρισμούς του Υφ.Επικρατείας Τέρενς Κουίκ (vid)

Να ζητήσει δημόσια “συγγνώμη” και να ανακαλέσει το δελτίο τύπου που εξέδωσε με αφορμή την μη επίσκεψή του στην Τρίπολη, κάλεσε τον Υφυπουργό Επικρατείας και στέλεχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση με τον αν.Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη για τα θέματα των απορριμμάτων στην Τρίπολη.



Ο κ. Τατούλης έκανε αναφορά στο δελτίο τύπου, όπου ο κ. Κουίκ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν ήρθε στην Τρίπολη μαζί με τον Υπουργό παρόλο που ήταν προγραμματισμένη η επίσκεψή του και εξέφρασε την οργισμένη αντίδραση της Περιφέρειας για τους χαρακτηρισμούς που υπάρχουν στο δελτίο τύπου του κ. Κουίκ αναφορικά με το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο κ. Τατούλης μίλησε για αντιδημοκρατική συμπεριφορά και κάλεσε τον κ. Κουίκ να ανακαλέσει άμεσα, αφού όπως είπε άλλο οι πολιτικές διαφωνίες και άλλο ο σεβασμός στους θεσμούς.

Μάλιστα η οργή ήταν πολλή μεγάλη στους αντιπεριφερειάρχες και ο κ. Περικλής Μαντάς σηκώθηκε από τη θέση του και κούνησε το δελτίο τύπου του κ. Κουίκ ζητώντας να μάθει αν συμφωνεί και ο κ. Τσιρώνης με τα όσα λέει σε αυτό ο κ. Κουίκ… Ο Υπουργός είπε μόνο πως ο κ. Κουίκ είναι μέλος της Κυβέρνησης και υπάρχει κοινή γραμμή αλλά δε θέλησε να απολογηθεί για τα όσα αναφέρονται στο δελτίο του υφ.Επικρατείας…

Δείτε στο βίντεο τα όσα είπε ο κ. Τατούλης αλλά και την οργισμένη αντίδραση των αντιπεριφερειάρχων καθώς και τα όσα ανταπάντησε ο Υπουργός.

 Και αυτό είναι το δελτίο τύπου του κ. Κουίκ που “έβαλε φωτιές”

Ματαιώνεται η σημερινή επίσκεψη του Υφυπουργού Επικρατείας Τέρενς Κουίκ στην Τρίπολη, την οποία θα πραγματοποιούσε ακολουθώντας τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, σε περιοδεία του στη Πελοπόννησο.
Ο Τέρενς Κουίκ, όπως και ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος, ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Γιάννης Μοίρας και σχεδόν όλα τα οργανωτικά στελέχη των ΑΝΕΛ, θα παραστούν στις 17:00 στο Κοκκινόχωμα Καβάλας στην κηδεία του συναγωνιστή τους, ΑΜ-Θ Περιφερειάρχη των ΑΝΕΛ, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κινήματος Φώτης Καλένη, ο οποίος έχασε τη ζωή του χθες το βράδυ σε τροχαίο, γυρίζοντας σπίτι του στη Χρυσούπολη.
Επιστρέφοντας το βράδυ από την Καβάλα, ο Υφυπουργός Επικρατείας θα αναχωρήσει αμέσως για την Καλαμάτα για να πραγματοποιήσει όλο το πρόγραμμα της πενθήμερης περιοδείας του, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί με χθεσινό δελτίο Τύπου.
Αύριο το πρωί θα είναι και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στα «ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΑ 2015», στη Σπάρτη, τα οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Σχετικά με τη ματαίωση της επίσκεψής του στην Τρίπολη ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
«Μετά την αναγγελία του γεγονότος-σοκ για εμάς τους ΑΝΕΛ, ότι χάθηκε σε τροχαίο ένας από τους κορυφαίους συναγωνιστές μας, ο Φώτης Καλένης, επικοινώνησα αργά το βράδυ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, για να του εξηγήσω τους λόγους που με αναγκάζουν να μην τον ακολουθήσω στην Τρίπολη.
Στην τηλεφωνική μας συνομιλία του επεσήμανα ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν αποδεχόμαστε μεθοδεύσεις σε συνεργασία με γνωστούς ιδιώτες (ΤΕΡΝΑ), για τη διαχείριση των σκουπιδιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όπως επίσης δεν δεχόμαστε κανενός είδους πολιτικές τύπου Φούχτελ για τα απορρίμματα, μεθόδευση που συμπίπτει απολύτως και με τις θέσεις των κυβερνητικών εταίρων μας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Υπουργός Γιάννης Τσιρώνης όχι απλώς επικρότησε τη θέση των ΑΝΕΛ που του διατύπωσα, αλλά κατέστησε ακόμα πιο σαφές, ότι οι όποιες ανάλογες μεθοδεύσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων, είναι έξω από την πολιτική της κυβέρνησης. Και αυτό ο κ. Τσιρώνης θα το καταστήσει σαφές σε όλους τους αυτοδιοικητικούς συνομιλητές του στα πλαίσια της περιοδείας του στους νομούς της Πελοποννήσου.
Είμαι υποχρεωμένος να επαναλάβω και μία πρόσφατη δήλωσή μου, ότι το θέμα των απορριμμάτων σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου μοιάζει με ένα κόμπο που έχει ήδη σπάσει τα δοντάκια της χτένας. Και η ευθύνη, βεβαίως, είναι σε εκείνους της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι με τις παραλείψεις τους, επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο με βαριά πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και βεβαίως δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα Δημόσιας Υγείας, όπως π.χ. στον Πύργο και τη Τρίπολη.
Φυσικά Φουχτελικές λύσεις δεν λύνουν το πρόβλημα, όταν υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις, τόσο από τα συγκυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσο και από τους αντιμνημονιακούς περιφερειακούς Συνδυασμούς, που κατά συνείδηση ψήφισαν οι φίλοι των ΑΝΕΛ.
Τα περισσότερα από τον ίδιο τον κ. Τσιρώνη, αφού το εξαιρετικά σημαντικό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, είναι δική του αρμοδιότητα και δεν έχω καμία εξουσιοδότηση στα πλαίσια των καθηκόντων μου να τα εντάσσω για ανάλυση στην ατζέντα των συζητήσεων μου με αυτοδιοικητικούς φορείς»
Δελτίο Τύπου

Προηγούμενο άρθροΝέα κόντρα μεταξύ Νικολάκου-Πετράκου για τους ΧΑΔΑ
Επόμενο άρθροΗ πρόταση του Δήμου Γορτυνίας για τους 2 σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων