Τοποθετήσεις υπέρ του “ΝΑΙ” και του “ΟΧΙ” στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (vids)

Τα επιχειρήματα της κάθε πλευράς
Κατεπείγουσα συνεδρίαση για τις πολιτικές εξελίξεις και το δημοψήφισμα της Κυριακής  5 Ιουλίου πραγματοποίησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Τετάρτη 1 Ιουλίου. Στη συνεδρίαση από πλευράς μειοψηφιών παρόντες ήταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας και Βαγγέλης Γούργαρης, της Ανταρσίας στο Μοριά Παναγιώτης Κάτσαρης (να αναφέρουμε πως είχε ζητήσει και στην προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου να συζητηθεί το θέμα) και από την παράταξη «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» η Μαριαλένα Σούκουλη. Η παρουσία της ήταν μεμονωμένη αφού η παράταξή της είχε εκδώσει ανακοίνωση καταγγέλλοντας τον Περιφερειάρχη και δηλώνοντας πως δεν θα συμμετάσχει στην συνεδρίαση μαζί με τις παρατάξεις «Πελοπόννησος Πρώτα» και «Πελοπόννησος Οικολογική».

Να σημειώσουμε πως παρά την απουσία της η παράταξη της Χρυσής Αυγής έστειλε μήνυμα στο οποίο αναφερόταν πως τάσσεται υπέρ του «ΟΧΙ», είναι άλλωστε η θέση του κόμματος τους, αλλά σημείωσε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε όποιες συνθήκες και να δημιουργηθούν από τη Δευτέρα και μετά.
Στη διάρκεια της συζήτησης δεν υπήρξαν εντάσεις και η κάθε παράταξη προσπάθησε να εξηγήσει γιατί πρέπει να πει ο κόσμος «ΝΑΙ» ή «ΌΧΙ» την Κυριακή.
Το «ΟΧΙ» υπερασπίστηκαν οι παρατάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης αλλά όχι ακριβώς έτσι όπως τίθεται στο δημοψήφισμα, αλλά «όχι» σε όλα, και σε έξοδο από την Ευρώπη. «ΌΧΙ» είπε και ο επικεφαλής της Ανταρσίας στο Μοριά Παναγιώτης Κάτσαρης ενώ οι σύμβουλοι της παράταξης της πλειοψηφίας συνηγόρησαν στο «ΝΑΙ» όπως και η κα. Σούκουλη.
Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τις τοποθετήσεις των Γόντικα, Κάτσαρη, Νικολάκου, Σούκουλη, Γιαννακούρα και ένα απόσπασμα από τα όσα είπε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.
Οι τοποθετήσεις Γόντικα -Κάτσαρη εδώ
Οι τοποθετήσεις Νικολάκου- Σούκουλη εδώ
Η τοποθέτηση του κ. Γιαννακούρα εδώ
Η τοποθέτηση του κ.Τατούλη εδώ



Προηγούμενο άρθροΜηλάκη – Βαρβεράκης μιλούν για την ποδηλασία στη «Μικτή Ζώνη» της ΔΡΤ 91,5
Επόμενο άρθροΔηλώσεις Παναγ. Πανούση ΚΚΕ για το δημοψήφισμα