Τατούλης: Η Κυβέρνηση θα υπογράψει το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελ/σου (vid)

Τι απαντούν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου για τα “περί ακυρώσεως του διαγωνισμού για τα σκουπίδια”

Ο νέος υπουργός περιβάλλοντος ας μαζέψει τον κ. Τσιρώνη γιατί εκτίθεται συνεχώς



Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε οριστικά τις προσφυγές των κατοίκων για την Καλλιρρόη στη Μεσσηνία

«Η Κυβέρνηση θα υπογράψει το έργο ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διαχείριση των απορριμμάτων και αυτό αποτελεί διαβεβαίωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο». Με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, αργά το απόγευμα της Δευτέρας 3 Αυγούστου στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου θέλησε να βάλει τέλος στα όσα γράφονται και ακούγονται για ακύρωση του έργου της Περιφέρειας λόγω νέου Εθνικού Σχεδιασμού για την διαχείριση των αποβλήτων.
Ο κ. Τατούλης κάλεσε μάλιστα το νέο υπουργό Περιβάλλοντος να «μαζέψει» τον κ. Τσιρώνη γιατί θα εκτίθεται συνεχώς, αφού το έργο δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργού περιβάλλοντος αλλά του υπουργού Ανάπτυξης.
Ο Περιφερειάρχης έδωσε και την είδηση ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκλεισε αμετάκλητα το θέμα της Καλλιρρόης και συνηγόρησε με την Περιφέρεια ότι δεν υπάρχει περιβαλλοντικό ζήτημα.
Από τη δική της πλευρά η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου σε δηλώσεις λίγο πριν την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εξήγησε αναλυτικά γιατί δεν μπορεί να ακυρωθεί το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων και αναρωτήθηκε πού θα βρεθούν τα χρήματα για «την έκθεση ιδεών» του κ. Τσιρώνη, ενώ επεσήμανε πως με τα σχέδιά του θα χαθούν 65 εκ ευρώ που έχουν δεσμευτεί ήδη για το έργο.
Και βέβαια τόνισε πως υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας και το έργο δεν θα ακυρωθεί γιατί αν αυτό συμβεί τότε θα είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον.
Η κα. Νικολάκου έκανε αναφορά στο θέμα και στην διάρκεια της συνεδρίασης με αφορμή άλλη συζήτηση και απευθυνόμενη προς τους συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας είπε: «Τι είστε και ακυρώνετε έργα Σοβιέτ ή δικτατορία».
Δείτε στο βίντεο την σύντομη αναφορά του κ. Τατούλη στο θέμα και τις δηλώσεις της κας. Νικολάκου.
Ε.Τ.

Προηγούμενο άρθροΤην Κυριακή η συναυλία Παπακωνσταντίνου – Θηβαίου στο παράλιο Άστρος για το 2ο Underock Festival (vid)
Επόμενο άρθροΣοβαρά προβλήματα λειτουργίας στην 4η μονάδα ΑΗΣ Μεγαλόπολης