500 κενά στα σχολεία της Περιφ.Πελ/σου-Ομαλοποίηση σε 2-3 εβδομάδες (vid)

Συνέντευξη τύπου του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Παναγιώτη Πετρόπουλου με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Μήνυμα αισιοδοξίας θέλησε να στείλει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Παναγιώτης Πετρόπουλος στην εκπαιδευτική κοινότητα για τη νέα σχολική χρονιά. Μία χρονιά που, όπως είπε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, μία μέρα πριν ανοίξουν τα σχολεία,  είναι αρκετά δύσκολη αλλά θεωρεί πως σε δύο με τρεις εβδομάδες θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση και τα 500 κενά που υπάρχουν στα σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα έχουν καλυφθεί.



Εξήγησε πως οι μετακινήσεις δασκάλων κυρίως γίνονται για μικρό χρονικό διάστημα ώστε να μην υπάρξουν σχολεία που δεν θα ανοίξουν καθόλου. Οι εκπαιδευτικοί σύντομα θα επιστρέψουν στις θέσεις τους.
Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε πως και οι ίδιοι βιώνουν την δύσκολη κατάσταση που υπάρχει και προσπαθούν για το καλύτερο ώστε η χρονιά να κυλήσει ομαλά και να υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα.
Στο θέμα των βιβλίων δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ενώ ελάχιστες είναι οι διαφοροποιήσεις για τα παιδιά της Γ’Λυκείου, τα οποία θα ενημερωθούν από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία τους.
Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Πετρόπουλου στο βίντεο.
Ε.Τ.

Προηγούμενο άρθροΗ απάντηση Σ.Παπαδημητρίου στον Ν.Τσιαμούλο για τις αντιπυρικές ζώνες στο Δ.Τρίπολης
Επόμενο άρθροH τουριστική κίνηση το Καλοκαίρι σε Πελοπόννησο και Αρκαδία (vid)