Innovation Forum για την Επιχειρηματικότητα και την Απασχόληση στην Πελοπόννησο

Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης των Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Στήριξης της Απασχόλησης – ΤΟΠΣΑ και των Τοπικών Δράσεων Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες του Πληθυσμού – ΤΟΠΕΚΟ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιείται για πρώτη φορά το 3ήμερο Innovation Forum για την Επιχειρηματικότητα και την Απασχόληση στην Πελοπόννησο, από 8 έως 10 Οκτωβρίου, στο Ναύπλιο.

Την έναρξη των Εργασιών θα κηρύξει ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, κ. Τάσος Χειβιδόπουλος, την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015, στις 18:00.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση σημαντικών αποτελεσμάτων, η διάχυση Καλών Πρακτικών που δοκιμάστηκαν στην πράξη και έφεραν απτά οφέλη, αλλά και η ανάδειξη θεμάτων προτεραιότητας για το μέλλον.
Με σταθερά βήματα στην προσπάθεια για την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας στην Πελοπόννησο, δίνεται έμφαση στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και του παραγωγικού ιστού, όσον αφορά στη δημιουργία και τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας, καθώς και στην ανάπτυξη υφιστάμενων και νέων τοπικών επιχειρήσεων, που συνέβαλαν ουσιαστικά στη στήριξη των άνεργων συμπολιτών μας.
Το Forum περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, Θεματικά Εργαστήρια – Workshops, Στρογγυλά Τραπέζια Επαγγελματικής Συμβουλευτικής, Απολογιστικές Εκδηλώσεις και Βράβευση καινοτόμων Επιχειρήσεων, με τη συμμετοχή επιστημόνων-ερευνητών, εμπειρογνώμων και εκπροσώπων τοπικών επιχειρήσεων. Η δομή του έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να δώσει την ευκαιρία συνάντησης, συζήτησης και προβολής θετικών προτάσεων και παραδειγμάτων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στην πραγματικότητα, είναι ένα διαφορετικό συμμετοχικό Forum, όπου πρωταγωνιστεί ο ανοιχτός, γόνιμος διάλογος για τις προκλήσεις, τις προσδοκίες, τις προοπτικές και πρυτανεύει η κοινή αντίληψη ότι μαζί μπορούμε να επιτύχουμε δημιουργική διάδραση μεταξύ ανθρώπων που μοιράζονται κοινές ανησυχίες και αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Ανθρώπων που έχουν τη θέληση να συνεργαστούν, να ακούσουν, να μάθουν και να ανακαλύψουν διεξόδους μέσα σε ένα δύσκολο και απαιτητικό οικονομικό περιβάλλον.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί  στο  Χώρο Ζωής & Τέχνης Φουγάρο (Λεωφ. Ασκληπιού 98, Ναύπλιο).
 
Συμμετέχοντες Φορείς
• Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Η ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ» – ΤΟΠΕΚΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ «ΤΟΠΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΙΙ»
• Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΛΑΚΩΝΙΑ» – ΤΟΠΕΚΟ «ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ»
• Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ» – ΤΟΠΕΚΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ «ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ»
• Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΣΥΝΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ» – ΤΟΠΣΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ «ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΙΙΙ»
• Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΜΟΧΛΕΥΣΗ» – ΤΟΠΣΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ «ΠΡΟΔΡΑΣΗ»
• Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» – ΤΟΠΣΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ» 
• Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» – ΤΟΠΣΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ «ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» 
• Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» – ΤΟΠΣΑ «ΣΥΝΕΡΓΙΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»
 



Προηγούμενο άρθροΛεωφορείο για Χαλκίδα βάζει ο Παναρκαδικός
Επόμενο άρθροΞεκινάει η ερευνητική κοπή καλαμιών στη Στυμφαλία
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5