Σε κλείσιμο των ΔΟΥ θα προχωρήσουν οι έμποροι της Πελοποννήσου

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τα φορολογικά μέτρα στο Στουρνάρα

H Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής έστειλε ψήφισμα- ανακοίνωση προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.



Το ψήφισμα κοινοποιείται ακόμα στον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη και στους κατά τόπους βουλευτές, ενώ θα επιδοθεί και στους προϊσταμένους των κατά τόπους ΔΟΥ από τους εμπορικούς συλλόγους, οι οποίοι θα προβούν και σε συμβολική κατάληψη των εφοριών για μία ώρα.
.Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει:
«Οι νέες διατάξεις των Νόμων Ν.4174/2013, Ν.4172/2013, Ν.4225/2013 αποτυπώνουν καθαρά και ωμά την πλήρη ανικανότητα των εμπνευστών τους να νομοθετήσουν και να εφαρμόσουν ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα. Οι εναπομείνασες χειμαζόμενες από την ύφεση επιχειρήσεις, με αυτές τις μεθοδεύσεις θα κλείσουν οριστικά. Το πρόβλημα των λουκέτων, της ανεργίας, της ερημοποίησης των τοπικών αγορών και της στέρησης δημοσίων εσόδων, θα διογκωθεί σε δυσθεώρητα επίπεδα.
Απαιτούμε να σταματήσει η εξοντωτική εφαρμοζόμενη πολιτική.
Ζητούμε αλλαγή του Νέου Κώδικα Φορολογικού Δικαίου με τα εξοντωτικά – ληστρικά  πρόστιμα για τυχόν λάθη και παραλείψεις.
Επιζητούμε την νομοθέτηση φορολογικών ελαφρύνσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και αλλαγή της επιβεβλημένης εξοντωτικής φορολογίας επί των ακινήτων.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στενάζουν από τις φοροεπιδρομές και την έλλειψη ρευστότητας. Δεν αντέχουν άλλο. Η τυχόν διατήρηση των νέων φορολογικών διατάξεων θα επιφέρει την κατάρρευση των ορίων αξιοπρεπούς ύπαρξης και διαβίωσης όλων των επαγγελματιών και του συνόλου των φορολογούμενων πολιτών»

Προηγούμενο άρθροΗ παιδεία ρυθμίζει την πορεία της ζωής μας (vid, ph)
Επόμενο άρθροΤελευταία νέα 30-01-2014 (ανανεώνεται τακτικά)