Καμιά ανοχή στον ναζισμό και σε αυτούς που τον εξωραΐζουν

Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2017 15:28

Άρθρο του Δημοτικού Συμβούλου Τρίπολης και μέλους του Κ.Κ.Ε. Δημήτρη Νικολάου

Τον ρόλο του πλυντηρίου της εγκληματικής– ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής έπαιξε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης στην τελευταία του συνεδρίαση για το 2016.

Με την έναρξη της Συνεδρίασης ο πρόεδρος ανακοίνωσε με “αθώο” ύφος ότι την συνεδρίαση παρακολουθεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος! Αλήθεια προσκαλεσμένος και από ποιόν ή απρόσκλητος;

Σαν παράταξη αντιδράσαμε άμεσα δηλώνοντας ότι: «δεν είναι δυνατόν να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία εκπροσώπου της εγκληματικής-ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής» και ότι «αυτό είναι ντροπή για την πόλη» και αποχωρήσαμε.

Εντύπωση προκαλεί η εκκωφαντική σιωπή του δημοτικού συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λάζαρη και μεγαλύτερη εντύπωση η δήλωση της επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιαννούλη, ότι «αν δεν ήταν σημαντικό το θέμα της συνεδρίασης θα αποχωρούσαμε»! Κατά τα άλλα οι Συριζαίοι μαζί με ΑΝΤΑΡΣΙες  κα Λαφαζαναίους (ΛΑΕ) φτιάχνουν αντιφασιστικά μέτωπα.

Βέβαια εδώ πήγαν περίπατο και οι όποιες δημοκρατικές ευαισθησίες των  «δημοκρατικών» ΠΑΣΟΚογενών  παρατάξεων Παυλή- Τζιούμη- Τσιαμούλου και της παράταξης Σμυρνιώτη.

Πόσο αθώες είναι όμως οι «τυχαίες» επισκέψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής σε Δημοτικά Συμβούλια, σε εκδηλώσεις, σε συναθροίσεις και πόσο «αθώα» είναι η ανοχή που δείχνουν στελέχη όλου του πολιτικού φάσματος του λεγόμενου «δημοκρατικού τόξου» στην παρουσία τους;

Οι έντονες διεργασίες που βρίσκονται εδώ και καιρό σε εξέλιξη σε όλο το φάσμα του αστικού πολιτικού σκηνικού, στοχεύουν στη δημιουργία πόλων που θα συνεισφέρουν στη συγκρότηση σταθερών αστικών κυβερνητικών σχημάτων, προκειμένου να υλοποιείται εκείνη η πολιτική που θα ικανοποιεί τη στρατηγική του κεφαλαίου κόντρα στα συμφέροντα του λαού. Και από αυτή τη σκοπιά πρέπει να δει κάποιος και όσα συμβαίνουν στο χώρο της λεγόμενης ακροδεξιάς.

Ακόμα κι αν ο χαρακτήρας αυτών των διεργασιών εμφανίζεται να έχει – προς το παρόν – περιθωριακό χαρακτήρα, έχει σημασία το γεγονός ότι αυτή η ίδια η κινητικότητα, αλλά και το γεγονός ότι αστικές δυνάμεις με εντελώς διαφορετική πολιτική «καταγωγή» εμφανίζονται να «ξεπλένουν» με κάθε ευκαιρία το συγκεκριμένο χώρο, προετοιμάζοντας προφανώς εκείνες τις συνθήκες νομιμοποίησης και αναγνώρισης αυτών των δυνάμεων ή μορφωμάτων στη συνείδηση του λαού.

Επιβεβαιώνεται ότι η αστική τάξη θέλει μια εφεδρεία με τα χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής, αλλά πιο μετριοπαθή, πιο «σοβαρή», όπως έλεγαν στελέχη της ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση, με στόχο ακόμα και τη συνεργασία με άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις για το χτύπημα του κινήματος και τον αντικομμουνισμό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή την πιο «σοβαρή» Χρυσή Αυγή σιγοντάρει και «ξεπλένει» και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πότε με δηλώσεις τύπου Παρασκευόπουλου, ότι «αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό, πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα», πότε με τα ταξιδάκια κυβερνητικών στελεχών με χρυσαυγίτες στο Καστελόριζο. Και βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις παράξενες …ευαισθησίες για τα δικαιώματα των προφυλακισμένων ναζί από την πρώην πρόεδρο της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Καμιά εντύπωση δεν πρέπει να προκαλούν όλα αυτά. Η Χ.Α. δεν είναι «ξένο» σώμα για το αστικό πολιτικό σύστημα, παρ’ όλες τις διαφορές της με τα άλλα αστικά κόμματα, ιδεολογικές, πολιτικές κ.λπ., αποτελεί μια εφεδρεία για το κεφάλαιο, χρήσιμη σε δύσκολες περιστάσεις. Άλλωστε, τέτοιες διαδικασίες «ξεπλύματος» και αναμόρφωσης φασιστικών δυνάμεων έχουν συντελεστεί σε πολλά κράτη της «δημοκρατικής» ΕΕ, με αποτέλεσμα κάποιες απ’ αυτές να παίρνουν μέρος σε κυβερνήσεις συνεργασίας με άλλα αστικά κόμματα. Γιατί όχι και οι «αναμορφωμένοι» χρυσαυγίτες στο μέλλον; Δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή στο ναζισμό ούτε σε αυτούς που τον εξωραΐζουν. Γιατί η Ιστορία έχει δείξει ότι αυτή η ανοχή δυναμώνει και προετοιμάζει για πολλά και σοβαρά δεινά σε βάρος των εργαζομένων.

 

Τα κείμενα που φιλοξενούνται στην ενότητα ΑΠΟΨΕΙΣ του παρόντος ιστοχώρου, δημοσιεύονται αυτούσια και εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους και όχι της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης ή της ΔΕΠΕ Τρίπολης.