Νέα καταγγελτική ανακοίνωση φιλοζωικού συλλόγου για το Δήμο Τρίπολης

ΑΔΕΣΠΟΤΑ: ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

Χαρακτηρίζουμε λυπηρό τον αυτοεξευτελισμό του κ. Σταματόπουλου, ο οποίος αναιρεί όσα υποστηρίζει, πέφτει σε αντιφάσεις, λέει συνεχώς ψέματα. Είναι αναξιόπιστος συνομιλητής και καλύτερα να υποβάλει την παραίτηση του.



Στη θέση υπεύθυνου για τα αδέσποτα στο Δήμο πρέπει να βρίσκεται κάποιος με ικανότητες και με αγάπη για τα ζώα, να νοιάζεται πραγματικά και όχι ο κάθε τυχαίος, αδιάφορος που το παίζει υπεύθυνος.

Ο Δήμος αδυνατεί να διαχειριστεί το πρόβλημα, όπως ορίζει η νομοθεσία και να έρθει σε μια εποικοδομητική συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο.

Το τελευταίο επεισόδιο μεταξύ του Δήμου Τρίπολης και του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης παίχτηκε σε συνεδρίαση που συγκάλεσε ο αντιδήμαρχος κ. Σταματόπουλος για την 4η Ιουλίου 2016 με 3 θέματα :

1. Διευκρίνιση στοιχείων από τον Πολιτιστικό Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης για τα 108 σκυλιά που έχουν περισυλλεχθεί
2. Απολογισμός προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τον Δήμο
3. Ενημέρωση για την πορεία της υγείας του λεϊσμανικού ροτβάιλερ

Το μέλος του Συλλόγου, και μέλος της επιτροπής του Δήμου κ. Ιωάννα Δελφάκη, φέρει γραπτώς τις απαντήσεις του Συλλόγου για τα παραπάνω θέματα όμως ο Αντιδήμαρχος υποβάλλει θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης αναφορικά με την επανένταξη των ζώων που προσφάτως περισυλλέγησαν. Τόσο ο κ. Σταματόπουλος όσο και τα μέλη της επιτροπής-εκπρόσωποι του Δήμου, η κ. Ψιμάρνη και η κ. Κωτσάκου, πιέζουν την κ. Δελφάκη στην διάρκεια της συνεδρίασης αλλά και την επόμενη ημέρα (!) να υπογράψει σχετικό έγγραφο για τα συγκεκριμένα ζώα ενώ η ίδια αρνείται. Από την στιγμή που δεν έχει διερευνηθεί η υπόθεση της εγκατάλειψης των ζώων στον Αγ. Θόδωρα, ποιος ήταν ο λόγος άσκησης πίεσης για απόσπαση συναίνεσης;

Προηγουμένως, στις 24 Ιουνίου 2016, είχε κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά με την διαδικασία του αυτοφώρου κατά του δημάρχου κ. Παυλή, του αντιδημάρχου κ. Σταματόπουλου και του κ. Μαριόλα για παράβαση του ν.4039/2012 για παράνομη περισυλλογή ζώων στην περιοχή των φυλακών. Ο ανακριτής τους είχε καλέσει σε απολογία καθώς ο νόμος ορίζει ότι:

Άρθρο 9 του ν. 4039/2012, παρα. 1: « Οι Δήµοι υποχρεούνται να µεριµνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύµφωνα µε το παρόν άρθρο. Η αρµοδιότητα αυτή µπορεί να ασκείται και από συνδέσµους Δήµων, καθώς και από φιλoζωικές ενώσεις και (dasarxeio.com) σωµατεία, αφού προηγηθεί σχετική έγγραφη συµφωνία µε τον αρµόδιο Δήµο, ο οποίος έχει τη συνολική εποπτεία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς εντός των διοικητικών του ορίων»

Έγγραφο του Δήμου προς τον Φιλοζωϊκό Σύλλογο αναφέρει ότι «αρνούνται να συνάψουν γραπτή συμφωνία με τον Σύλλογο ενώ είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την συνεργασία τους με τον κ. Μαριόλα».

Ποιος είναι ο λόγος που αρνείται την συνεργασία ο Δήμος;

Σε μια εποχή που περισσότερο από ποτέ προβάλλεται η συνεργασία και η κοινωνική προσφορά ο Δήμος Τρίπολης αρνείται την συνεργασία! Γιατί άραγε είναι τόσο τέλεια η έμμισθη και ακριβοπληρωμένη εργασία του κ. Μαριόλα, 1308 ευρώ το μήνα και επιπλέον 80 ευρώ για κάθε περισυλλογή ! Είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί στοιχίζει επιπλέον η περισυλλογή ενός αδέσποτου ζώου;

Το άρθρο 9, παρά.2 του ν.4039/2012 αναφέρει ρητά τους όρους λειτουργίας ενός χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Η κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφέρειας (ως εποπτεύον όργανο) έχει κάνει αυτοψία και με δύο επιστολές

α) 17/11/2015 αριθ. πρωτ. 7642
β) 24/3-2016 αριθ. πρωτ. 72540/16888)

κρίνει ακατάλληλο τον χώρο διατάσσοντας το κλείσιμο των εγκαταστάσεων του κ. Μαριόλα εδώ και μήνες και έχει προωθήσει την δικογραφία στην Εισαγγελία.

Γι’ αυτόν τον χώρο ο Δήμος εκφράζει την ικανοποίησή του…

Άρα, ο κ. Σταματόπουλος συνειδητά παραβιάζει το νόμο.

Ν.4039/2012, άρθ.11.: «Οι στειρώσεις σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς, όπως επίσης και η σήµανση και η καταγραφή τους πραγµατοποιούνται δωρεάν και από εθελοντές επαγγελµατίες κτηνιάτρους»

Γιατί κοστίζει το πακέτο στειρώσεων στους δημότες 350€ ο κάθε σκύλος ενώ το ίδιο πακέτο το πολύ να φτάσει στα 150€; Εφόσον είναι δωρεάν η εργασία, γιατί τα υλικά κοστίζουν διπλάσια στους δημότες;

Ο νόμος 4039/2012 αναφέρει ότι: «Στα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς παρέχεται προσωρινά άσυλο σε αυτά, καθώς και προληπτική και θεραπευτική αγωγή μέχρι να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από πολίτες για την υιοθέτησή τους».

Πώς θα υιοθετήσουν οι πολίτες ζώα αφού δεν είναι προσβάσιμο στους πολίτες το «καταφύγιο» του κ. Μαριόλα; Εδώ δεν χρειάζεται να σκεφτεί και πολύ κανείς. Εάν ήταν προσβάσιμο και εάν γνώριζαν την ύπαρξή του οι πολίτες τότε θα είχε αποκαλυφθεί προ πολλού η παρανομία και θα είχαν υπάρξει καταγγελίες και φυσικά κλείσιμο της «επιχείρησης» και απώλεια του σχετικού άκοπου εσόδου.

Για να μην μακρηγορούμε, ποιος είναι ο ρόλος του Δήμου στην όλη υπόθεση; Ένας πολιτισμένος Δήμος φροντίζει τους πολίτες του, την ευημερία και μακροημέρευσή τους.
Ένας πολιτισμένος Δήμος δίνει λόγο αναλυτικά για κάθε ευρώ που ξοδεύει.

Ένας πολιτισμένος Δήμος συμμορφώνεται με το νόμο πριν του το επιβάλλουν οι εισαγγελικές αρχές και στην περίπτωση εισαγγελικής εντολής φροντίζει να συμμορφωθεί άμεσα.

Ο Δήμος Τρίπολης;

Γιατί τόσο μένος εναντίον ενός φιλανθρωπικού Συλλόγου; Μήπως επειδή τάραξε τη νηνεμία αυτών που λυμαίνονται τους δημοτικούς πόρους προκειμένου να τους ελέγξει;

Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης

Προηγούμενο άρθροΤο Βαλτεσινίκο τιμά τους “εμπειρικούς γιατρούς” του χωριού
Επόμενο άρθροΕντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην Αρκαδία