1025: Νέος αριθμός εκτάκτου ανάγκης στον α/δ «ΜΟΡΕΑΣ»

Ο αριθμός έκτακτης ανάγκης στον αυτοκινητόδρομο “ΜΟΡΕΑΣ” άλλαξε. Στο εξής οι οδηγοί του ΜΟΡΕΑ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορούν να καλούν αντί του 1866 – που καταργείται οριστικά- το 1025, τον ίδιο δηλαδή τετραψήφιο που λειτουργεί και στην ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ (βλ. σχετικό χάρτη πάνω).



Με την επέκταση της λειτουργίας του 1025 και στον ΜΟΡΕΑ, οι οδηγοί έχουν πλέον στη διάθεσή τους έναν κοινό αριθμό έκτακτης ανάγκης και για τους δύο αυτοκινητοδρόμους που εξυπηρετούν τις διαδρομές από την Ελευσίνα ως την Πάτρα και την Καλαμάτα.

Ο αριθμός έκτακτης ανάγκης λειτουργεί όλο το 24ωρο και οι οδηγοί μπορούν  να αναφέρουν σε αυτόν:
•         Τυχόν εμπόδιο στο δρόμο,
•         Βλάβη του οχήματός τους,
•         Τροχαίο συμβάν ή άλλο πρόβλημα,
•         Οτιδήποτε σχετίζεται με την ασφάλεια και τη συντήρηση του αυτοκινητοδρόμου,
•         Καθώς και για να ζητήσουν πληροφορίες προορισμών.

Για κάθε άλλη πληροφορία σχετικά με τον αυτοκινητόδρομο, οι οδηγοί μπορούν να καλούν την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών του ΜΟΡΕΑ στο 2710-56.2020 (εργάσιμες ημέρες και ώρες).

Οι κλήσεις προς το 1025 από κινητό παρέχονται δωρεάν από την εταιρεία VODAFONE. Για τις υπόλοιπες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ενδέχεται να υπάρχουν χρεώσεις, οι οποίες καθορίζονται βάσει των συμβολαίων που έχουν συνάψει με τους πελάτες τους.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, βάσει των διατάξεων του Κ.Ο.Κ., η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση επιτρέπεται μόνο όταν αυτό είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση ή όταν χρησιμοποιείται με ακουστικό ασύρματης επικοινωνίας.

 

Προηγούμενο άρθροΑγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων στη σχολή Βυζαντινής μουσικής (ph)
Επόμενο άρθροΣοβαρές καταγγελίες από τους εργαζόμενους του Ψ.Ν.Τ! (vid, ph)
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5