«10η γιορτή Χειμώνα» στην Αλωνίσταινα με φωτιές, φασολάδα, τσίπουρο και πολύ χορό (vid,ph)

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016 10:15

Για 10η χρονιά πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στην Αλωνίσταινα της Δημοτικής Ενότητας Φαλάνθου, Δήμου Τρίπολης, η γιορτή του Χειμώνα.

Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, για ακόμα μία χρονιά, το Κέντρο Ελληνικού Χορού Τρίπολης, ενώ συμμετείχε ακόμα και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος.Μία εκδήλωση που πλέον, όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Αλωνιστιωτών Παρασκευάς Παπαγιαννόπουλος, αποτελεί θεσμό και προσελκύει κόσμο και εκτός Αρκαδίας.

Η εκδήλωση του Σαββάτου είχε από όλα: Φωτιές, τσίπουρο, άφθονο κρασί, ελιές, ψωμί, φασολάδα, πυροτεχνήματα και πολύ χορό.

Κόσμος από τα γύρω χωριά αλλά και από άλλες περιοχές της Αρκαδίας και όχι μόνο επισκέφτηκαν “την αρχόντισσα του Φαλάνθου”, την Αλωνίσταινα και πέρασαν μία ξεχωριστή κρύα βραδιά, αν και το χιόνι απουσίαζε.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την εκδήλωση καθώς και τις δηλώσεις, από το Δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, από τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Δήμου Τρίπολης Θεόδωρο Καραλή, τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα και τον Πρόεδρο του Συλλόγου των Απανταχού Αλωνιστιωτών Παρασκευά Παπαγιαννόπουλο.