Οι «12 Ένορκοι» του Ρ. Ρόουζ «ανεβαίνει» στο Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης!

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 10:12

Η ομάδα ερασιτεχνικού θεάτρου «Δράστες» έχει την τιμή να σας καλέσει για μια ακόμα παράσταση του έργου οι «12 Ένορκοι» του Ρέτζιναλντ Ρόουζ, την Τετάρτη 15 Ιούνη και ώρα 9 μ.μ.

Για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα (και ίσως τα παγκόσμια) και μετά από ειδική άδεια, το έργο αυτό θα ανέβει στο Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης, τον φυσικό δηλαδή χώρο που θα περίμενε να δει κανείς τη συνεδρίαση ενός σώματος ενόρκων για να αποφασίσουν την ενοχή ή την αθώωση ενός κατηγορουμένου. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό, η κράτηση θέσεων είναι υποχρεωτική και με σειρά προτεραιότητας (τηλ. 6936509092).Λίγα λόγια για το έργο…

Στη Νέα Υόρκη του 1957, ένα αλλοδαπό αγόρι δεκαέξι χρόνων κατηγορείται για φόνο. 12 ένορκοι συνεδριάζουν για το αν θα εφαρμοστεί η θανατική ποινή, αντικατοπτρίζοντας τις – δυστυχώς διαχρονικές – προκαταλήψεις της κοινωνίας μας, μέσα από 12 πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται «βίαια» μπροστά στα μάτια μας. «12 θυμωμένοι άντρες» κλειδωμένοι σ’ ένα δωμάτιο, έχουν κληθεί να αποφασίσουν ομόφωνα για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, αντιμετωπίζοντας το βάρος της ευθύνης που φέρνει η κάθε τους απόφαση. Οι θεατές παρακολουθούν από την «κλειδαρότρυπα» της αίθουσας ενόρκων, μία από τις πιο διχαστικές και επιδραστικές υποθέσεις όλων των εποχών, με τους 12 ενόρκους άλλοτε να ταυτίζονται και άλλοτε να συγκρούονται.

Λίγα λόγια για την ομάδα…

Η ομάδα ερασιτεχνικού θεάτρου «Δράστες» ξεκίνησε την πορεία της τον Φεβρουάριο του 2015 αθόρυβα και με πνεύμα να δημιουργήσει κάτι νέο και όμορφο στην πόλη μας. Οι πρώτες παραστάσεις με το έργο «12 Ένορκοι» παρουσιάστηκαν στο κοινό ένα χρόνο μετά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Τρίπολης και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεβιδίου. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και μας έδωσε τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Σήμερα, μετά από πολλή δουλειά είμαστε έτοιμοι να παρουσιαστούμε και πιο επίσημα και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, θεωρώντας πως πετύχαμε το στοίχημα της ομάδας, να μπορούμε δηλαδή να αποκαλούμαστε ομάδα και να βγάζουμε τη δουλειά μας προς τα έξω, δεχόμενοι την όποια καλόπιστη κριτική. Η ομάδα είναι ανοικτή σε όλους όσους θέλουν να «δράσουν» μέσα στην πόλη και μπορείτε να μας βρίσκετε και στη σελίδα μας στο facebook: Ομάδα ερασιτεχνικού θεάτρου – Δράστες (https://www.facebook.com/drastestheatregroup/?ref=bookmarks).