Ελληνική Λύση: «Αναγκαία η ανέγερση σύγχρονου Νηπιαγωγείου στο Παράλιο Άστρος Αρκαδίας»

Ερώτηση Βουλευτών της “Ελληνικής Λύσης” Αποστόλου Αβδελά και Κωνσταντίνου Χήτα προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με Θέμα: «Αναγκαία η ανέγερση  Νηπιαγωγείου στο Παράλιο Άστρος Αρκαδίας»

EΡΩΤΗΣΗ



Κυρία Υπουργέ,

Σε ανέγερση ενός σύγχρονου Νηπιαγωγείου στο Παράλιο Άστρος ομόφωνα αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Το Παράλιο Άστρος θεωρείται ένας σύγχρονος τουριστικός προορισμός και αποτελεί πόλο έλξης για μόνιμη εγκατάσταση νέων οικογενειών εντός του Δήμου αλλά και μετεγκατάστασης οικογενειών από άλλες πόλεις της Ελλάδας. Συνέπεια αυτού του δεδομένου είναι η αλματώδης αύξηση του μαθητικού δυναμικού τόσο στο Δημοτικό όσο και στο Νηπιαγωγείο του Παραλίου Άστρους. Απόρροια της αύξησης του μαθητικού δυναμικού επιπρόσθετα είναι και η ήδη μετατροπή του Δημοτικού Σχολείου Παραλίου Άστρους από 4/θέσιο σε 6/θέσιο. Προς την κατεύθυνση της ανέγερσης Νηπιαγωγείου στον αναφερόμενο οικισμό, παρεμπιπτόντως, ήδη ο εν λόγω Δήμος κινείται δια τροποποίησης χρήσης συγκεκριμένου οικοπέδου.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

 Προτίθεστε όπως προβείτε στις δέουσες ενέργειες, οι οποίες υπόκεινται στις αρμοδιότητές σας, προκειμένου το Νηπιαγωγείο Παραλίου Άστρους Δήμου Βόρειας Κυνουρίας Αρκαδίας συντόμως να ανεγερθεί και να λειτουργήσει;

Οι ερωτώντες Βουλευτές ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Προηγούμενο άρθροΚαλαθοσφαίριση| Προπόνηση κλιμακίου παίδων – παμπαίδων στην Μεγαλόπολη
Επόμενο άρθροΔιαδικτυακές συναντήσεις για γονείς από το Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας