18/10/1981-18/10/2017: 36 χρόνια από την «αλλαγή» του ΠΑΣΟΚ

φωτο αρχείου drt915.gr/Α. Καρδαράς

36 χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από τις 18 Οκτωβρίου 1981 και την περιβόητη «αλλαγή» του ΠΑΣΟΚ, ημέρα κατά την οποία ο Ανδρέας Παπανδρέου και το κόμμα του κερδίζουν τις βουλευτικές εκλογές με ποσοστό 48,06%, έναντι 35,86% της Νέας Δημοκρατίας και 10,93% του ΚΚΕ. Με αφορμή αυτή την επέτειο, ο πρ. υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

18η Οκτωβρίου 1981 : «Στις 18 σοσιαλισμό», το περιβόητο σύνθημα της «Αλλαγής του ΠΑΣΟΚ», στο οποίο πίστεψαν και επένδυσαν τα όνειρα τους εκατοντάδες χιλιάδων Ελληνίδων και Ελλήνων.



Η «Αλλαγή» εξελίχθηκε στο καθεστώς των Πρασινοφρουρών,οι οποίοι ευτέλισαν κάθε έννοια αξιοκρατικής διοικήσεως,αδίκησαν στρατιωτικούς,εκπαιδευτικούς,εκατοντάδες εντίμων δημοσίων υπαλλήλων.

Κατασπατάλησαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια,δημιούργησαν το κράτος της διαπλοκής,κατέστησαν πρότυπο για τους νέους τα αποκρουστικά φαινόμενα της διαφθοράς.Δίδαξαν με τις πράξεις τους τον ελληνικό λαό,να πιστεύει οτι «στην πολιτική τα πάντα γίνονται και όλα επιτρέπονται».

Η φράση κλειδί για την νομιμοποίηση της ανομίας : «Δεν πειράζει που έκανε ενα δωράκι στον εαυτόν του αλλά όχι και πεντακόσια εκατομμύρια…», απο τον ίδιο τον Ανδρέα Γ. Παπανδρέου!

Καθιέρωσαν το σύνθημα «όλοι το ίδιο είναι», για να συγκαλύπτουν τις ενοχές τους,με συνέπεια να ισοπεδώνουν κάθε ηθική αξία και αρχή.

Σήμερα άλλοι εξ αυτών θέλουν να επανιδρυθούν και άλλοι ευρίσκονται σε αναζήτησή τύχης προσποιούμενοι με κυνισμό τους φιλελεύθερους.

Το βαρύ τίμημα του «σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας», όπως ονόμαζαν το σύνολο της πολιτικής τους,πληρώνει τα τελευταία δέκα χρόνια ο Ελληνικός Λαός.

 

Προηγούμενο άρθροΘεώρηση αδειών για τους πωλητές λαϊκών αγορών του Δήμου Τρίπολης
Επόμενο άρθροΤρίπολη | Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της επετείου του «ΟΧΙ»
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5