1η Ημερίδα πρόληψης Τεστ Παπανικολάου – και ψηλάφηση Μαστών στον Άγιο Πέτρο

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 20:00

Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου και ώρα 09:30 ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Άστρους διοργανώνουν την πρώτη ημερίδα πρόληψης στο ιατρείο του Αγίου Πέτρου.

Θα πραγματοποιηθούν Τεστ Παπανικολάου και ψηλάφηση μαστών σε όσες γυναίκες επιθυμούν. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει σύντομη ενημέρωση και συζήτηση από επαγγελματίες υγείας για την αυτοεξέταση μαστών και άλλα θέματα ενδιαφέροντος (εμβόλια κ.α.)Απαραίτητη η κράτηση των ραντεβού στο 2755360300 (υπόψη κας Γκιόσου, κας Ελευθεριάδου).

Θα τηρηθούν όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις για την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας δήλωσε: «Η 1η ημερίδα πρόληψης σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Άστρους είναι γεγονός. Καλούμε όσες γυναίκες επιθυμούν να επισκεφθούν τους επαγγελματίες υγείας στον Άγιο Πέτρο και να πραγματοποιήσουν δωρεάν Τεστ Παπανικολάου και ψηλάφηση μαστών. Δύο εξετάσεις πολύ σημαντικές για τις γυναίκες. Μην ξεχνάμε πως κανείς δεν είναι άτρωτος. Καθένας μας οφείλει να προστατεύει τον εαυτό του με κάθε πρόσφορο τρόπο διότι είναι πολύτιμος για την οικογένειά του. Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση και η έγκυρη ενημέρωση του κοινού και ιδιαίτερα των γυναικών για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου καθώς και η ενεργοποίησή τους για τακτικό προληπτικό έλεγχο. Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί και σε άλλες Κοινότητες του Δήμου μας. Η πρόληψη σώζει ζωές».