1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελ/σου | Η «καρδιά» της ανάπτυξης χτύπησε στην αρχαία Ολυμπία (vid)

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 10:50

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου “Olympia Forum” (15-17 Φεβρουαρίου), που έλαβε χώρα στην αρχαία Ολυμπία, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, υπό την στήριξη του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Τουρισμού. Χορηγός επικοινωνίας του Συνεδρίου, ήταν η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης.

Στη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου αναπτύχθηκε ένας ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος, με σκοπό την προσέγγιση των καίριων θεμάτων που απασχολούν την περιοχή και τη συναγωγή συμπερασμάτων για το προφίλ και τις διεκδικήσεις στους τομείς της οικονομίας, παραγωγής και ανάπτυξης. Στόχος ήταν μέσα από το Συνέδριο να ενεργοποιηθούν οι παραγωγικές τάξεις της Πελοποννήσου και να υλοποιηθούν οι ιδέες και οι προτάσεις που παρουσίασαν οι εισηγητές στις συνεδρίες.Μία εκ των συνεδριών κατά τη 2η ημέρα του Συνεδρίου, αφορούσε την ενότητα «Αγρότες και Επιχειρηματικότητα». Η αγροτική επιχειρηματικότητα μπαίνει πλέον δυνατά στις μεγάλες αγορές, με γνώμονα την παράδοση, την ποιότητα και την καινοτομία.

Ακολουθεί το βίντεο με τις εργασίες της 2ης ημέρας του Συνεδρίου. Ξεχώρισαν οι ομιλίες του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά (Στο 4:27:20 η ομιλία, στο 6:20:40 απαντήσεις σε ερωτήσεις), του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρου Αραχωβίτη (Στο 7:49:31) και της θεματικής αντιπεριφερειάρχη, Ντίνας Νικολάκου (Στο 8:21:41).

Πηγή video: patrisnews.gr