1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελ/σου στην Αρχ. Ολυμπία – Η ΔΡΤ χορηγός επικοινωνίας (vid)

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019 13:55

15-17 Φεβρουαρίου η καρδιά της ανάπτυξης της Πελοποννήσου, χτυπά στην Αρχαία Ολυμπία

Το Συνέδριο τελείται υπό την στήριξη, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Τουρισμού.Με τον τρόπο αυτό, η Ελληνική Πολιτεία δείχνει έμπρακτη στήριξη στην κοινωνική αυτή πρωτοβουλία, που έχει ως στόχο την έγκαιρη πληροφόρηση για τα νέα δεδομένα και τις προοπτικές της Πελοποννήσου.

Η αναγνώριση των υπουργείων φανερώνει τα πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη του Συνεδρίου, καθώς και τις αναπτυξιακές προοπτικές που δημιουργούνται τόσο για την Πελοπόννησο, όσο και για την χώρα μας γενικότερα.

Παράλληλα, η Πολιτεία ως ηθικός συμπαραστάτης του εγχειρήματος, ανεβάζει τον πήχη, και δίνει το έρεισμα, ώστε να αναπτυχθεί ένας ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος μεταξύ όλων των αρμοδίων, με σκοπό την προσέγγιση των καίριων θεμάτων που απασχολούν την περιοχή και έτσι να οδηγηθούμε σε κρίσιμα συμπεράσματα για το προφίλ και τις διεκδικήσεις στους τομείς της οικονομίας, παραγωγής και ανάπτυξης.

Επίσης, το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου – Olympia Forum θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα τριών Πανεπιστημίων και συγκεκριμένα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Τρία από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, δείχνουν με αυτόν τον τρόπο την αναγνώριση τους στην κοινωνική πρωτοβουλία την οποία λαμβάνει το Συνέδριο, που έχει ως στόχο την έγκαιρη πληροφόρηση για τα νέα δεδομένα και τις προοπτικές της Πελοποννήσου.

Η αιγίδα των παραπάνω Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων έχει μια ξεχωριστή σημασία, καθώς φανερώνει πως το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου εστιάζει σε ουσιαστικές και στοχευμένες προτάσεις, σχετικά με τις δυνατότητες ανάπτυξης και οικονομικής εξέλιξης της Πελοποννήσου, μιας περιοχής με τεράστιες ευκαιρίες, που πρέπει επιτέλους να αναδειχθούν.

Το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου θα διεξαχθεί από τις 15 ως τις 17 Φεβρουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, προσδίδοντας ιδιαίτερο κύρος και αξιοπιστία στα θέματα που θα συζητηθούν. Το καινοτόμο εγχείρημά υποστηρίζουν το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC), η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑ.Σ.Ε.ΒΙ.ΠΕ.). ο Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στην Βιομηχανική Περιοχή Πατρών (ΣΕΒΙΠΑ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελ/σου και Δυτ. Ελλάδας (ΣΕΒΙΠΙΔΕ)

Εισηγητές στις συνεδρίες θα είναι εκ μέρους του ICC ο πρόεδρος κ. Πέτρος Δούκας και ο κ. Νίκος Βερνίκος, ο πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, κ.Κώστας Μίχαλος και οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αχαΐας και Ηλείας, Πλ. Μαρλαφέκας και Κ. Νικολούτσος, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΣΕΒΙΠΙΔΕ, Θεόδ. Δρίτσας, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΒΙΠΕ και ΣΕΠΙΠΑ, Πέτρος Μαντάς.

Η παρουσία τόσων σημαντικών οικονομικών φορέων στο Αναπτυξιακό Συνέδριο αποτελεί καθοριστική παράμετρο επιτυχίας, καθώς θεωρούμε αναγκαία και επιτακτική την ευρεία διαβούλευση και κατάθεση προτάσεων που θα ξαναφέρουν την Πελοπόννησο –αλλά και τη χώρα γενικότερα- σε τροχιά ανάκαμψης και βιώσιμης ανάπτυξης.

Στόχος είναι μέσα από το Συνέδριο να ενεργοποιηθούν οι παραγωγικές τάξεις της Πελοποννήσου και να υλοποιηθούν οι ιδέες και οι προτάσεις που θα παρουσιαστούν από τους εισηγητές στις συνεδρίες

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Χορηγός επικοινωνίας: Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης