20 εκ ευρώ χρωστά η ΔΕΗ στην Αρκαδία για το λιγνιτόσημο. Θα σταλεί εξώδικο (vid,ph)

Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017 18:17

Συνεδρίαση της Επιτροπής παρακολούθησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου (Λιγνιτόσημο) πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου, στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, ενώ παρών, σε μέρος της συνεδρίασης, ήταν και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.Εκτός από την συζήτηση που έγινε για την ένταξη κάποιων ακόμα έργων, που θα χρηματοδοτηθούν από τα εναπομείναντα χρήματα του πόρου, το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης αναλώθηκε στο γεγονός πως η ΔΕΗ συνεχίζει να μην δίνει τα χρήματα που οφείλει στην Αρκαδία από το 2012.

Το ποσό, όπως ειπώθηκε, έχει ανέλθει στα 20 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την ένταξη μεγάλων αναπτυξιακών έργων. Μάλιστα, όπως αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, θα σταλεί εξώδικο στη ΔΕΗ, αφού θα πρέπει να δουν τις προθέσεις της ΔΕΗ για την οφειλή που έχει απέναντι στην Αρκαδία, αφού, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Γιαννακούρας “έχουμε χαρτιά και όχι χρήματα”.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με αποσπάσματα από τη συνεδρίαση και τις δηλώσεις του κ.Γιαννακούρα.

Συνεδρίαση επιτροπής λιγνιτόσημου στην Τρίπολη