24ωρη απεργία την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου- Συλλαλητήριο στην Τρίπολη (vid)

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 12:17

Συλλαλητήριο στην Πλατεία Αγίου Βασιλείου στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών εξορμήσεων εν όψει της 24ωρης απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,  το πρωί της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου, βρέθηκε στην Τρίπολη, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη τύπου, μαζί με τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος Αρκαδίας της ΑΔΕΔΥ Κώστα Μαρκόπουλο και την Πρόεδρο των εργαζομένων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Διαμάντω Σαραντοπούλου.Ο κ.Καλομοίρης απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου και αναφέρθηκε στο διεκδικητικό πλαίσιο των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αφού η απεργία συνδιοργανώνεται με τα Εργατικά κέντρα της χώρας.

Μεταξύ άλλων ο κ.Καλομοίρης ανέφερε πως “Η Κυβέρνηση, για να κρύψει την αντιλαϊκή πολιτική της, προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να τους παραπλανήσει, ανακοινώνοντας μέρισμα 700.000.000 ευρώ, τη στιγμή που έχει αποφασίσει και υλοποιεί με το 3ο και το 4ο μνημόνιο μέτρα 17 δις ευρώ. Ήδη, πέρα από τα μέτρα του προϋπολογισμού για το 2018 (κατάργηση ΕΚΑΣ, αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, περικοπή κοινωνικών επιδομάτων κτλ) έχει ψηφίσει με τον Ν. 4442/2017 (τέταρτο μνημόνιο) τη μείωση του αφορολόγητου από 9.545 ευρώ στα 5.681 ευρώ, που συνεπάγεται αφαίμαξη ενός μισθού ετησίως και με τον Ν.4387/2016 περικόπτει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μέχρι και 40% για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους”

Αναλυτικά το διεκδικητικό πλαίσιο είναι το παρακάτω:

1.   Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).

2.   Κατάργηση της  τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση.

3.   Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2018 για τη μισθολογική μας εξέλιξη. Ξεπάγωμα του μισθολογίου.

4.   Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Δήμους, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – μέσω του ΑΣΕΠ – που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.

5.   Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.

6.   Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

7.   Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.

Κάλεσμα για το συλλατήριο που θα γίνει στην Τρίπολη, στην Πλατεία Αγίου Βασιλείου, στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης,  απηύθυναν ο Κώστας Μαρκόπουλος και η Διαμάντω Σαραντοπούλου.

Δείτε αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στο βίντεο.