2η Επίσκεψη μαθητών ERASMUS+ στο 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης

Τρίτη, 8 Ιανουάριος 2019 15:20

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Συμπράξεων ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229, Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης Erasmus+ διετούς διάρκειας 2018-2020, με τίτλο «THINK GLOBALLY, ACT LOCALLY», πραγματοποιήθηκε η 2η Σύντομη Κινητικότητα/Ανταλλαγή μαθητών με την εκπαιδευτική αποστολή 12 εκπαιδευτικών και 23 μαθητών/τριών από τις 03/12/2018 έως και 07/12/2018 στο 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης. Τα συνεργαζόμενα εταιρικά σχολικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στο Σχέδιο και επισκέφθηκαν τη χώρα και το σχολείο μας είναι (χώρα, πόλη,επωνυμία φορέα):

1. Ελλάδα, Τρίπολη, 3οΓυμνάσιο Τρίπολης
2. Πορτογαλία, Barcelos, Agrupamento De Escolas De Barcelos
3. Πολωνία, Kołobrzeg, Szkoła Podstawowa Nr 9 Kołobrzeg
4. Γερμανία, Ribnitz-Damgarten, Richard-Wossidlo-Gymnasium
5. Ιταλία, Trebisacce, Liceo Scientifico LS Trebisacce Sez.Cl.Ann.
Συντονίστρια χώρα: Γαλλία, Tourcoing, Lycée privé Marie Noël
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των έξι σχολείων έδωσαν έμφαση στους επόμενους στόχους του Σχεδίου, ως εξής:
 Συγκριτική έρευνα και παρουσίαση για την επίδραση της Παγκοσμιοποίησης στη
ζωή και στην εκπαίδευση ανάμεσα στους μαθητές των έξι συμμετεχόντων
σχολείων
 Γνωριμία με τον τρόπο ζωής, τα ήθη και έθιμα και την καθημερινότητα των
Ελλήνων μαθητών μέσα από τη φιλοξενία των επισκεπτών μαθητών/τριών σε
οικογένειες της πόλης μας

Κατά τη διάρκεια της 2ης Σύντομης Επίσκεψης/Κινητικότητας μαθητών υλοποιήθηκαν οι
εγκεκριμένες δραστηριότητες για το δεύτερο μέρος του προγράμματος & τέθηκαν οι βάσεις για την προετοιμασία και οργάνωση των δραστηριοτήτων της 3ης Σύντομης Επίσκεψης/Κινητικότητας μαθητών στην πόλη Ribnitz-Damgarten της Γερμανίας από τις 31/3 -6/4/2019. Η 2η Κινητικότητα αποτέλεσε ποιοτική συνέχιση υλοποίησης του Σχεδίου & μοναδική εμπειρία σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο στο σχολείο μας, καθώς συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς.

Σε αυτήν την προσπάθεια δεν ήμασταν μόνοι. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου εκφράζει θερμές ευχαριστίες στο Δήμο Τρίπολης, στην ΚΕΔΥΤ Τρίπολης, στη Θεατρική Ομάδα Τρίπολης, στην εταιρεία «Τρουπής Α. & Ι. ΟΕ Αγροεφόδια», στο Ξενοδοχείο«Ανακτορικόν» & στον κ. Ροϊνιώτη Αλ., στον κ. Βλάσση Θ., στην εταιρεία«Εντύπωση Λ.Παναγιωτίδης & ΣΙΑ ΕΕ», στην εταιρεία « Μανιάτης Ι. & Μανιάτης Δ. Ο.Ε», στην εταιρεία «Παγκράτης Αναστάσιος & ΣΙΑ Ο.Ε», στον κ. Γκανά Παναγιώτη, στην εταιρεία «ATL Transfers» και,φυσικά, στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας που συνέβαλαν στην επιτυχία της επίσκεψης, καθώς πέρα από την εγκάρδια Ελληνική φιλοξενία, οι φιλοξενούμενοί μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους τηςχώρας μας και μέρος της πλούσιας κουλτούρας & ιστορίας της.

Τρίπολη 08/01/2019