2ο Φεστιβάλ ελαιολάδου & ελιάς: Στόχος η δημιουργία ενός ισχυρού brand name (vid, ph)

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016 19:16

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το 2ο πανελλήνιο φεστιβάλ ελαιολάδου και ελιάς στην Καλαμάτα, που διοργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ ‘’ΔΗΜΗΤΡΑ’’, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Καλαμάτας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Ο πρόεδρος του αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας, Μιχάλης Αντωνόπουλος, μίλησε στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, που παρακολούθησε το φεστιβάλ, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της δράσης είναι η εξωστρέφεια του ελαιολάδου και της ελιάς, που αποτελούν εθνικό προϊόν για την χώρα μας.Ο κ. Αντωνόπουλος αναφέρθηκε στις συμμετοχές που είχε το φεστιβάλ καθώς και στην θέσπιση του πανελλήνιου διαγωνισμού ελαιολάδου, που στοχεύουν να τον αναδείξουν σε διεθνή διαγωνισμό.

Για το φεστιβάλ και τα αγροτικά προϊόντα που πλήττονται  από την εμπορική συμφωνία Ε.Ε. και Καναδά μίλησε στην Δημοτική webTV και ο πρώην βουλευτής Θανάσης Πετράκος, αλλά και ο Δημήτρης Μήλιος, διευθυντής της διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού.