2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ ελαιολάδου και ελιάς στην Μεσσηνία

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016 13:21
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας γνωρίζοντας ότι τα Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς αποτελούν τον σημαντικότερο θεσμό για τον κλάδο της ελαιοκομίας σε όλες τις Μεσογειακές χώρες,διοργάνωσε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2015 το  Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς Καλαμάτας φιλοδοξώντας να δημιουργήσει και να καθιερώσει ένα σημαντικό θεσμό για τον τομέα της ελαιοκομίας με βάση την Καλαμάτα και αναφορά σε όλη την Ελλάδα. 

Το 1ο Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε περιλάμβανε τις επιμέρους δράσεις:
ΣΥΝΕΔΡΙΟ όπου καταξιωμένοι ερευνητές, καθηγητές πανεπιστημίου αλλά και στελέχη της αγοράς από την Ελλάδα και την Ιταλία μίλησαν για τις εξελίξεις σχετικά με τάσεις ελαιοκομίας διεθνώς και του σύγχρονου μάρκετινγκ.
ΕΚΘΕΣΗ στην οποία συμμετείχαν 27 εκθέτες ελαιοκομικών προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών σχετικών με τον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, της μεταποίησης και εμπορίας ελιάς και ελαιόλαδου
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου «ΠανΕλαίον», σε συνεργασία με τον ΣΥΜΕΠΟΠ και το εργαστήριο γευσιγνωσίας του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ με παρουσίαση μεσογειακών εδεσμάτων με βάση τις ελιές και το ελαιόλαδο σε συνεργασία με διακεκριμένους chef.
Το 1ο Φεστιβάλ σημείωσε μεγάλη επιτυχία προσελκύοντας 1.700 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.
Φέτος, με το2ο Φεστιβάλ, προσδοκούμε να προσφέρουμε πολύ περισσότερα με τελικό σκοπό να αναδείξουμε εκτός της χώρας μας την αξία των ιστορικών ποιοτικών προϊόντων του τόπου μας.
Έτσι διοργανώνουμε το 2ο Φεστιβάλ από 15 έως 17 Απριλίου στο Συνεδριακό κέντρο του Elite. Την προσπάθεια μέχρι τώρα στηρίζουν σαν συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ενώ την έχει θέσει υπό την αιγίδα του το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ). Ως Α.Σ. Καλαμάτας είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις συνεργασίας και στήριξης του Φεστιβάλ και από άλλους φορείς με σκοπό την συμμετοχή και διεύρυνση του Φεστιβάλ ως κορυφαίου θεσμού της ελαιοκομίας στην Ελλάδα.
Το 2ο Φεστιβάλ περιλαμβάνει:
– ΣΥΝΕΔΡΙΟ με θεματικές ενότητες – σημαντικές και επίκαιρες πλευρές του τομέα της ελαιοκομίας με εισηγητές από τις ελαιοπαραγωγικές μεσογειακές χώρες.
– ΕΚΘΕΣΗ ελαιοκομικών προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών του τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, της μεταποίησης και εμπορίας ελιάς και ελαιόλαδου
– ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ποιότητας & συσκευασίας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου
– ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΕΛΑΙΩΝΑ, σε ελαιοπερίβολα, ελαιοτριβεία και μονάδες αγροτουρισμού
– ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ σε θέματα ορθών καλλιεργητικών, περιβαλλοντικών και ελαιοκομικών πρακτικών, θέματα προώθησης, marketingκ.λ.π.
Πληροφορίες:    
Α.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ     Τηλ. 2721024590Email: asin_kal@otenet.gr
Για την Οργανωτική Επιτροπή:
Μιχάλης Αντωνόπουλος6944 144295
Θανάσης Κυριαζόπουλος6985 036531