Ημερίδα στη Δημητσάνα: Πόσο επηρεάζει η κρίση την τουριστική ανάπτυξη (vid, ph)

Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου και η Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας με την συνεργασία και την στήριξη του Συνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου Δημητσάνας και του Δήμου Γορτυνίας, διοργάνωσαν ενημερωτική ημερίδα-συζήτηση με θέμα: «Τουριστικές επιχειρήσεις εν μέσω κρίσης: Τρέχοντα θέματα, προβληματισμοί, προοπτικές».

Η ημερίδα έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου Δημητσάνας, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.



Στην ημερίδα, έγινε εισήγηση για την ανάλυση θεμάτων Τουριστικής Επικαιρότητας και επίσης για την καταγραφή και αξιολόγηση των διαρθρωτικών προβλημάτων τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, από τον πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και της Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίας, Δρ. Κων/νο Μαρινάκο.

Ακολούθησε ομιλία του κ. Νικ. Μπίνου από το Destino Tours στην Τρίπολη, με θέμα: «Προγραμματισμός ενεργειών Προώθησης και Προβολής του τουριστικού προϊόντος της Αρκαδίας για την σεζόν 2016-2017» και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Εκτελεστικός Διευθυντής Οργανωτικής Επιτροπής του TRIPOLIS-ARCADIA 2021, Μπάμπης Παπαϊωάννου, ο οποίος ανάλυσε το πώς η υποψηφιότητα της Τρίπολης ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, μπορεί να  γίνει μοχλός προώθησης και ανάπτυξης για την Αρκαδία.

Εισήγηση για την κατάταξη τουριστικών καταλυμάτων σε κατηγορίες αστέρων και κλειδιών, έκανε η εκπρόσωπος της εταιρίας TUV Austria Hellas.

Ακολούθησε ανοικτή συζήτηση.

Δείτε βίντεο και φωτορεπορτάζ από την ημερίδα:

Προηγούμενο άρθροΠ. Λαφαζάνης από την Τρίπολη: Τα μέτρα εξοντώνουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα! (vid, ph)
Επόμενο άρθροΗ απάντηση της Κομισιόν στον ευρωβουλευτή Ν. Χουντή για το προσφυγικό
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5