Συμμετοχή «Κοινο_Τοπίας» στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες της Αττικής

Μια σημαντική παρέμβαση υλοποιήθηκε από την Ένωση παλαιών προσκόπων του 2ου συστήματος Πάτρας, σε συνεργασία με τον Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανθρωπιστικών Δράσεων της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr με αφορμή την ανθρωπιστική-προσφυγική κρίση, που καλείται να διαχειριστεί άμεσα και αποτελεσματικά η Ελληνική Κοινωνία.

Η αποστολή της ανθρωπιστικής αυτής βοήθειας για παιδιά -και όχι μόνο- θύματα της προσφυγικής κρίσης αποτέλεσε μέρος μιας μεγάλης αποστολής, πρωτοβουλίας των προσκόπων της Κέρκυρας με τίτλο “ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ-ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ” στην οποία συνέδραμαν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και μια σειρά επιχειρήσεων και προσκόπων από την Ηγουμενίτσα, την Άρτα, το Αγρίνιο και την Πάτρα.



Στην Πάτρα η συνεργασία της Ένωσης Παλαιών προσκόπων του 2ου συστήματος με την Κοινο_Τοπία απέφερε πολλές κούτες με είδη πρώτης ανάγκης (κυρίως σακίδια, αδιάβροχα, είδη ατομικής υγιεινής και τρόφιμα) που προωθήθηκαν στους πρόσφυγες.

Η αποστολή αποτελούνταν από περισσότερους από 25 εθελοντές συνολικά. Οι εθελοντές προσέφεραν συνολικά υπηρεσίες σε τέσσερα σημεία δραστηριότητας κοινωνικών δομών υποστήριξης των προσφύγων σε Ελληνικό, Εξάρχεια, Αττικό Άλσος και Πειραιά. Μα πάνω από όλα έδωσαν λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς και παιγνιδιού στα παιδιά θύματα αυτής της προσφυγικής κρίσης και πήραν χαρά και πλατιά χαμόγελα.

Τέλος κοινή διαπίστωση ήταν η ανάγκη συντονισμού του μεγάλου αριθμού των εθελοντών πολιτών και συλλογικοτήτων και της στοχευμένης βοήθειας που χρειάζονται οι πρόσφυγες κάτι που μόνο διοικητικές δομές της πολιτείας μπορούν να υλοποιήσουν σε τόσο μεγάλη κλίμακα.

Προηγούμενο άρθροΑγρότες της Αρκαδίας διαμαρτύρονται για τις αποζημιώσεις λόγω χαλαζόπτωσης (vid, ph)
Επόμενο άρθροΆφιξη ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ολλανδία
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5