3η μέρα Φεστιβάλ Νέων Τρίπολης: ” Η μουσική χτυπά συνειδήσεις (ph&vid)

Παρασκευή, 10 Αύγουστος 2018 11:46

Με νεανική ενέργεια και δημιουργική διάθεση συνεχίστηκε χθες, 9 Αυγούστου, το Φεστιβάλ νέων της Τρίπολης. Ένα μουσικό γεγονός που έρχεται να αναπληρώσει τη μουσική ατζέντα της πόλης, να ενισχύσει τη δημιουργικότητα και την επιμονή νέων παιδιών με καταγωγή από την Τρίπολη, να επιβραβεύσει και να δώσει ένα ακόμα βήμα έκφρασης στη δουλειά τους.

Η χθεσινή βραδιά του Φεστιβάλ νέων εγκαινιάστηκε με  τους “Δρων & Εκπεσών”, με κομμάτια που στην πλειονότητά τους κυκλοφορούν από την  Pixel Records. Νέα παιδιά μετέφεραν ένα δυνατό beat συνδυασμένο με αρκετά φροντισμένο στίχο και  έντονη, ομολογουμένως, ποιητικότητα. Επάξιοι εκπρόσωποι του είδους, με μουσική που άπτεται πότε στην κοινωνική και πότε στην προσωπική καταγγελία, τα παιδιά που αποτελούν το συγκρότημα άφησαν την ενέργειά τους να διαχυθεί προς το κοινό σε μια πραγματικά ζωντανή αλληλεπίδραση. Να σημειώσουμε, ότι το συγκρότημα γέμισε το χώρο της πλατείας δημιουργώντας, όχι μια ακόμα εκδήλωση του Δήμου, αλλά ένα δυναμικό live που βρήκε σημαντικό έρεισμα μέσα στο νέο κόσμο της πόλης.

Την ενεργειακή απήχηση της σκηνής συνέχισαν, ο Bασίλης Γεωργακόπουλος και η παρέα του, με ηλεκτρονική instrumental μουσική παρουσιάζοντας ένα νέο, διαφορετικό project.  Αυτή η μουσική συνάντηση κατάφερε να δώσει στην πόλη ακούσματα που δεν έχει συνηθίσει κατά τη διάρκεια ζωντανών εμφανίσεων.  Νέοι άνθρωποι με μουσική παιδεία και όρεξη καταφέρνουν, στις εμφανίσεις τους, να προσδώσουν μια ποιότητα κι ευαισθησία που εκλείπει συχνά ακόμα κι από επαγγελματικές εμφανίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το συγκρότημα «Δρων & Εκπεσών» τραγούδησε ακαπέλλα πρόσφατα γραμμένους στίχους, βγαλμένους από τη μεγάλη τραγωδία της Αττικής. Η συγκινησιακή φόρτιση που μετέφερε ο στίχος, σε συνδυασμό με την διεισδυτικότητα των λέξεων, δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τη μεταφορά καθολικών βιωμάτων μέσα στην καλλιτεχνική έκφραση σε σημαντικά λεκτικά και μουσικά σχήματα.

Ραφαέλλα Μανέλη

Φεστιβάλ Νέων 2018 | 3η ημέρα