3ος μαθητικός διαγωνισμός επιχειρηματικότητας

Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013 10:41

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 από τις 17.00 έως τις 20.00 η παρουσίαση των μαθητικών σχεδίων που έλαβαν μέρος στο 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το ΚΕΣΥΠ Αρκαδίας, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών και μια πρώτη επαφή τους με την έννοια και την αξία της επιχειρηματικότητας.Τα υποψήφια σχολεία και οι υπεύθυνοι καθηγητές, καθώς και οι τίτλοι του προγράμματος που παρουσίασε κάθε σχολείο παραθέτονται στον παρακάτω πίνακα:

Α/Α

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

1. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

2. ΣΥΜΜΕΤΕΧΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

1

«Ελιά- ο αρχαιότερος καρπός σε σύγχρονες επιχειρηματικές δραστηριότητες»

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΥΡΟΥ

1. Λαλουδάκης Δημήτριος ΠΕ11

2. Δαλιάνης Νικόλαος ΠΕ02

2

«Ηλεκτρονικό κατάστημα προώθησης υπηρεσιών και πώλησης βιολογικών προϊόντων μιας μονάδας αγροτουρισμού στην Αρκαδία»

ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

1.Δρακόπουλος Ιωάννης ΠΕ19

2. Παπαθανάση Αικατερίνη ΤΕ05

3.Κοκκίνης Γεώργιος ΠΕ17

3

«Λιοτρίβι»

ΕΠΑΛ ΑΣΤΡΟΥΣ

1.Νικόλαος Πολυμενάκος ΠΕ02

2.Βαρλάμος Αντώνιος ΠΕ17

4

«ΛΑΔΙ-ΟΜΟΡΦΙΑ» Ε.Π.Ε.

ΓΕΛ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ

1.Γολεγού Ελένη ΠΕ09

2.Ψαρολόγος Γεώργιος ΠΕ04

3. Γιαννακόπουλος Ελευθέριος ΠΕ19

5

«Εικονική Επιχείρηση»

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΒΙΔΙΟΥ

1.Λιακοπούλου Ευστρατία ΠΕ19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι μαθητές παρουσίασαν στην πενταμελή Επιτροπή του Διαγωνισμού τα φιλόδοξα σχέδιά τους, τα οποία πραγματικά εντυπωσίασαν όλα τα μέλη της Επιτροπής, που αποτελούνταν από τους κ.κ. Μαντά Παναγιώτη, Πρόεδρο του Τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Δεληγιάννη Στεφανία, Μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Αγαπήνωρ», Τζανετοπούλου Ευγενία, Υπάλληλο Επιμελητηρίου Αρκαδίας και υπεύθυνη του Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας, Βασιλόπουλο Αθανάσιο, Διευθυντή 1ου Γυμνασίου Τρίπολης και Δημητρέλη Καλλιόπη, υπεύθυνη ΚΕΣΥΠ Δ.Δ.Ε. Αρκαδίας.

 

Οι φετινές προτάσεις είχαν ως θέμα και στόχο την ανάπτυξη νέων προϊόντων και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, προκειμένου αυτές να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις που δημιουργεί η κρίση που πλήττει τη σημερινή επιχειρηματικότητα. Η αξιολόγηση και η επιλογή των καλυτέρων ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία για την Επιτροπή, αφού όλες οι εργασίες ήταν για άλλη μία φορά εξαιρετικές. Η Επιτροπή, κατά την αξιολόγηση, έλαβε υπόψη την ιδέα αυτή καθαυτή, την παρουσίαση, την καινοτομία, το ρεαλισμό και την αρτιότητα του σχεδίου κάθε σχολείου. Μετά από σχετική ψηφοφορία και με πολύ μικρές διαφορές, τα αποτελέσματα του 3ου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας έχουν ως εξής:

1ο βραβείο – 1500 ευρώ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΒΙΔΙΟΥ

2ο βραβείο – 1000 ευρώ: ΕΠΑΛ ΑΣΤΡΟΥΣ

3ο βραβείο – 750 ευρώ : ΓΕΛ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ

Επίσης, μετά από πρόταση της Επιτροπής Διαγωνισμού, η οποία έγινε δεκτή από τη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, φέτος αποφασίστηκε να δοθούν τα ακόλουθα δύο ειδικά βραβεία:

 

          Βραβείο Καινοτομικής Ιδέας – 500 ευρώ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΥΡΟΥ

          Βραβείο Καλύτερης προώθησης και μάρκετινγκ – 500 ευρώ: ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

 

Τα δύο ειδικά βραβεία απονέμονται με την ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ δύο επιχειρήσεων του νομού μας, μελών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, οι οποίες με την ενέργειά τους αυτή θέλουν να στηρίξουν το θεσμό του Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας και τις εξαιρετικές ιδέες και την προσπάθεια των νέων παιδιών και τις ευχαριστούμε θερμά. Οι επιχειρήσεις χορηγοί των ειδικών βραβείων του 3ου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας είναι:

 

ΚΑΥΣΙΜΑ «ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ» και ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΕΙΔΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ «SYRIOS»

 

Τα βραβεία θα απονεμηθούν στους μαθητές και στα σχολεία σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία και χώρο που θα συμφωνηθεί με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας.

 

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας θέλει για άλλη μια φορά να ευχαριστήσει τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας και το Δ/ντη κ. Π. Χαριτωνίδη, την υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Δ.Δ.Ε. Αρκαδίας κα. Κ. Δημητρέλη και τους υπεύθυνους καθηγητές των σχολείων, που βοήθησαν τα παιδιά σε αυτήν τους την προσπάθεια, για την άριστη συνεργασία και την επιτυχία και του 3ου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας. Η ανταπόκριση των παιδιών και κυρίως η ποιότητα της δουλειάς τους μας δίνει πραγματικά ελπίδα για το μέλλον.

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κα Δεληγιάννη Στεφανία, μέλος του Δ.Σ. και εκπρόσωπο της επιχείρησης ΚΑΥΣΙΜΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ και στον κο Ανδρέα Σύριο, Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και ιδιοκτήτη της επιχείρησης SYRIOS ANDREAS για την προσφορά των χορηγιών για τα φετινά ειδικά βραβεία του Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας.