Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2017 ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Τρίπολης για το 2017.

Θετικά ψήφισαν οι σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης του Δημάρχου.



Κατά ψήφισαν οι παρατάξεις Σμυρνιωτη, Τζιούμη, Γιαννούλη, και παρών η παράταξη του Νίκου Τσιαμούλου.

Ο Δημήτρης Νικολάου απουσίαζε.

 

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΣΝΟΣ

Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Βόσνος τόνισε, μεταξύ άλλων, στην εισήγησή του, για το Τεχνικό Πρόγραμμα… «Μέσα σε δύσκολες συγκύριες φτιάξαμε τεχνικό πρόγραμμα για μία καλύτερη πορεία του Δήμου μας. Το Πρόγραμμα υπακούει σε συγκεκριμένες και εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις.

Δεν έχουμε στόχο να μείνουμε μόνο στις χρηματοδοτήσεις, αλλά να στοχεύσουμε σωστά στο νέο ΕΣΠΑ και στα ένα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Θέλουμε να κινήσουμε την πράξη εφαρμογής στην πολεοδομική ενότητα Κολοκοτρώνη, αλλά και την αναθεώρηση του Σχεδίου της Πόλης που είχαν λιμνάσει.

Εκκρεμεί πράξη αναλογισμού, για τη διάνοιξη δρόμου στου Μπιρίκου, στη Μεταμόρφωση.

Ο Περιφερειακός είναι σημαία προσπάθειας να υλοποιηθεί, υπάρχει μία έτοιμη μελέτη από το δήμο, αλλά πρέπει να υπάρξει σημαντική συμβολή της Περιφέρειας, ίσως και της κεντρικής Πολιτείας.

Αλλά και ο δρόμος προς το Πανεπιστήμιο είναι στόχος μας, καθώς και δύο παρκινγκ, ενώ έχουμε προχωρήσει για νέο Δημαρχείο, στην παλιά αγροτική τράπεζα.

Στόχος μας επίσης είναι η ένταξη ενός τμήματος του στρατοπέδου για Διοικητήριο, θέμα για το οποίο έχουμε έτοιμη μελέτη.

Έχουμε εγγράψει μελέτες για εισόδους της πόλης, είτε για κυκλοφοριακούς κόμβους, είτε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, με προτεραιότητα το Κολυμβητήριο, διότι υπάρχει υψηλό κόστος λειτουργίας. Δεν υποσχόμαστε.

Θέλουμε να δούμε το θέμα του Μυστριώτειου.

Στόχος είναι να γίνει Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για ΑΜΕ.Α.

Για το Μαντζούνειο έχει ήδη γίνει πρόταση στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου».

 

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, επισήμανε: «Δεν βάλαμε τυχαία κάποιες μελέτες. Έχει γίνει μεγάλη προετοιμασία με αρμόδια Υπουργεία. Θα ανοίξει χρηματοδότηση μέσα στο 2017 και θα γίνουν οι τρεις από τις τέσσερις εισόδους της πόλης, έχουμε δέσμευση για τη χρηματοδότηση.

Διερευνάται τρόπος για να φτιάξουμε ένα κτίριο για να στεγαστούν τα πολιτιστικά σωματεία, για να έχουν την έδρα τους. Γίνεται προετοιμασία.

Έχουμε ωριμάσει μελέτη Μεθυδρίου για αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων, είναι ένα μεγάλο έργο.

Θα προχωρήσουμε στην προμήθεια κάποιων μηχανημάτων για να μπορούμε σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΤ για τους δρόμους των χωριών του Δήμου.»

 

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

 

«Προσπαθεί ο κ. Βόσνος να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Το 2013 ο κ. Παυλής για το τότε Τεχνικό Πρόγραμμα κατήγγειλε τα 14 και 15.000.000 ευρώ. Εμείς τι να κάνουμε τώρα; Πάτε στο Υπουργείο όλο μελετούλες. Λέτε αερολογίες.

Χάσαμε χρήματα για τον αστικό ιστό της Τρίπολης.

Αν αυτά που λέγατε τότε, σε σύγκριση με αυτά που κάνετε σήμερα, δεν είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη που έχει γίνει στο Δήμο Τρίπολης, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά. Αφήσατε την κεντρική πλατεία και το Μαντζούνειο».

 

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι «επειδή δεν έχετε τι να πείτε διαβάζετε αυτά που έλεγα εγώ, κύριε Σμυρνιώτη. Να συγχωράτε να σας πω τους προηγούμενους για αυτά που σας άφησαν και μιλάω για τον Δήμαρχο Κοτσιάνη. Το 2011είναι το ίδιο με το 2016 -2017; Έχουμε την ίδια συγκυρία οικονομική; Χαλάσατε 115.000 για να βάφετε τις κερδικούλες, που θα βάφαμε 17 πολυκατοικίες! Για αυτά κριθήκατε. Κοντά στα 10.000.000 ευρώ πήρατε από τους χορηγούμενους. Εσείς τι μου αφήσατε; Είμαστε περήφανοι για αυτό που δώσαμε το 2015 και πολλά από αυτά έχουν εκτελεστεί, έχουν προγραμματιστεί και προχωρούν. Το Μαντζούνειο θα χρηματοδοτηθεί, σε ένα με δυο μήνες θα ακούσετε τι θα γίνει. Αφήστε το παπατζιλίκι. Τρέχατε πολύ, αλλά κάψατε φλάντζα».

 

Ο Κώστας Τζιούμης είπε ότι «ακούσαμε λόγους που εμένα θυμίζουν προεκλογική περίοδο. Εγώ εύχομαι κύριε Δήμαρχε ειλικρινά από αυτά που είπατε να γίνουν τα μισά. Είναι όμως θεωρίες, ελπίδες, κουβέντες, αλλά στο 2017 δεν είναι τίποτα. Είστε στο τρίτο χρόνο διοίκησης, δεν υπάρχουν ελαφρυντικά. Ζοφερή η κατάσταση στο Δήμο. Στο 95% των χωριών δεν έχει γίνει τίποτα. Από το περυσινό φτωχό τεχνικό πρόγραμμα τι έχει εκτελεστεί; Οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης είναι γεμάτοι λακκούβες, φωτισμός και πεζοδρόμια δεν υπάρχει σε πολλούς δρόμους, δεν βλέπουμε ποδηλατόδρομους. Που να βρεθούν τα λεφτά; Εδώ, είναι η ικανότητα της διοίκησης. Που είναι οι πηγές χρηματοδότησης, που λέγατε πάντα ότι θα βρείτε; Τη ΣΑΤΑ που πήραμε δεν τη χρησιμοποιήσαμε. Αυτό είναι ένα σημάδι ανικανότητας. Έχουμε ένα φτωχό τεχνικό πρόγραμμα, λόγω κρίσης, αλλά υπάρχουν και ευθύνες στη διοίκηση διότι δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει άλλες πηγές χρηματοδότησης, για να γίνουν περισσότερα έργα.

 

Ο Δήμαρχος απάντησε … «Μιλάτε για άλλες χρηματοδοτήσεις. Ποιο ταμείο έδωσε λεφτά; Από το 2017 και μετά θα φανούν αν υλοποιηθούν ή όχι όσα είπα. Δεν έχει ανοίξει κανένα πρόγραμμα από το 2015 μέχρι και σήμερα. Μας κόψουν και κεντρικούς πόρους, ενώ αύξησαν δαπάνες προσωπικού. Καλά κάνετε κριτική, αλλά αυτό δεν είναι λόγος για αρνητική ψήφο.

 

Ο Παρασκευάς Νίκου, από την παράταξη «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» μίλησε για πρόγραμμα – παρωδία και έκανε λόγο για ασυνέπεια λόγων και πράξεων. «Είπε ο κ. Παυλής ότι κάποια πράγματα δεν φαίνονται. Αυτό που δεν φαίνεται είναι όραμα. Σε ένα από τα παραληρήματα του ο κ. Παυλής μίλησε για έργο ζηλευτό. Θα ψηφίσουμε παρών ως παράταξη και αναρωτιόμαστε αν πραγματικά αυτό το πρόγραμμα δείχνει ανεπάρκεια ή αδιαφορία».

 

Η Αντωνία Γιαννούλη λέει ότι «μάλλον σε άλλη πόλη ζει ο Αντιδήμαρχος και σε άλλη εμείς. Εμείς θεωρούμε ότι ζούμε σε μία πόλη που παραπαίει και οικονομικά, επιχειρήσεις κλείνουν, συντάξεις κόβονται, άνθρωποι δεν μπορούν να πληρώσουν δάνεια. Ο Δημότης δίνει καθημερινά μάχη για επιβίωση. Ο Δήμος δεν έχει βοηθήσει με την παρουσία του. Δεν έχουμε αντιπληρμμυρικά έργα, στην πόλη έχουμε σπασμένα πεζοδρόμια, λακκούβες, ελάχιστες και ερημωμένες παιδικές χαρές και υπάρχει μηδενική ανακύκλωση. Αυτές είναι οι λαϊκές ανάγκες.»

 

Ο Δήμαρχος είπε ότι «για να τύχουμε κάποιας χρηματοδότησης, χωρίς μελέτες δεν γίνεται. Ξέρετε κάποιον άλλον μαγικό τρόπο, κυρία Γιαννούλη; Έχετε δίκιο να μιλάτε για λακκούβες. Η υπηρεσία μας έχει συντάξει μελέτη για πάνω από 35 δρόμους και πάνω από 1.000.000 για ασφαλιστικά. Για να φτιάξουμε τις παιδικές χαρές μόνο της Τρίπολης δεν έφτανε όλη η ΣΑΤΑ!

 

Προηγούμενο άρθροΠλημμύρες: Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε παράταση «έκτακτης ανάγκης» και πληρωμές για ζημιές!
Επόμενο άρθροΔΕΥΑΤ – Έκπτωση 15% και κατάργηση προσαυξήσεων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο!