«50-50» οι πιθανότητες αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018 10:28

Ο υπουργός Εμπορίου της Βρετανίας Λίαμ Φοξ κρίνει ότι οι πιθανότητες το Brexit να γίνει πραγματικότητα ή να ακυρωθεί θα είναι «50-50» στην περίπτωση που η Βουλή των Κοινοτήτων απορρίψει στα μέσα του Ιανουαρίου τη συμφωνία την οποία έχει κλείσει η κυβέρνηση υπό την Τερέζα Μέι όσον αφορά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Εάν δεν την ψηφίσουμε, δεν είμαι σίγουρος αν θα έδινα (στο ενδεχόμενο το Μπρέξιτ να προχωρήσει) πολύ περισσότερο από 50-50», τόνισε ο Φοξ — ένας από τους πιο σθεναρούς υποστηρικτές της αποχώρησης — σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Sunday Times που δημοσιεύονται σήμερα.Καθώς θεωρητικά απομένουν τρεις μήνες ωσότου το ΗΒ να αποχωρήσει από την ΕΕ την 29η Μαρτίου, η συμφωνία που έκλεισε η Μέι για το διαζύγιο είναι στον αέρα και τα πάντα είναι ανοιχτά, από ένα Μπρέξιτ χωρίς συμφωνία ως την ακύρωση της αποχώρησης ή τη διοργάνωση νέου δημοψηφίσματος.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η πρωθυπουργός του Συντηρητικού Κόμματος ακύρωσε τη σχεδιαζόμενη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, αφού παραδέχθηκε ότι όδευε σε συντριπτική ήττα. Τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων εντέλει αναμένεται να ψηφίσουν την εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα 14η Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ