5o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “ΓΕΦΥΡΕΣ” στο Ναύπλιο

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 14:21

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ” παρουσιάζει το 5o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “ΓΕΦΥΡΕΣ” στο Ναύπλιο, 20-25 Ιανουαρίου 2020, υπό την Αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και του ΔΟΠΠΑΤ (Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, 
Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος).

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ European Festivals Association, απονείμει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “Γέφυρες” το label EFFE, Europe for Festivals, Festivals for Europe για τα έτη 2019-2020. Μια αναγνώριση που αντανακλά τόσο στο υψηλής ποιότητας πρόγραμμα του Φεστιβάλ Γέφυρες, όσο και στην αδιάλειπτη παρουσία των εκδηλώσεων στον τομέα των τεχνών, τη συμμετοχή στα κοινά και τη διεθνή εμβέλεια από το πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το 2008.Το Φεστιβάλ είναι ουσιαστικά μια Γέφυρα προβολής της δημιουργίας της παγκόσμιας σύγχρονης Έβδομης Τέχνης με περιφερειακές προβολές και παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργασία με Δήμους, τοπικές αρχές και κινηματογραφικές λέσχες. Προκειμένου να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες του σινεφίλ κοινού που είναι ευρύ και πολυποίκιλο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει 40 ώρες προβολής περίπου, από πανελλήνιες κινηματογραφικές πρεμιέρες, ταινίες μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων και τεκμηρίωσης, βραβευμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους με έμφαση τόσο στον Παγκόσμιο Κινηματογράφο, όσο και στον πρόσφατο Ελληνικό Κινηματογράφο.

Θα τιμήσουν το κοινό του Ναυπλίου με την παρουσία τους οι ηθοποιοί Νικήτας Τσακίρογλου και Χρυσούλα Διαβάτη, οι σκηνοθέτες Γιάννης Σμαραγδής και Θόδωρος Μαραγκός, πλήθος Ελλήνων σκηνοθετών και παραγωγών. Aπό το εξωτερικό θα έρθουν διακεκριμένοι σκηνοθέτες και παραγωγοί, όπως oι Tiffany Rhodes, Princess Angelique Monet, Cheryl Halpern, Darwin Reina, Rubi Rios, Natacha Antonellou Achcar, Magdalena Chmielewska, Mark Norfolk κ.ά.

Τα τελευταία πέντε χρόνια το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου, υπό την κοινή καλλιτεχνική διεύθυνση της σκηνοθέτριας και παραγωγού Πέτρας Τερζή, συμπεριλαμβάνουν κατά το ήμισυ του προγράμματός τους ταινίες γυναικών σκηνοθετριών ή παραγωγών και στο υπόλοιπο ήμισυ ταινίες αντρών σκηνοθετών. Ως αποτέλεσμα έχουμε μια ισορροπία κι αρμονία αλλά και πρωτοπορία στις ιδέες που παρουσιάζονται από τους καλλιτέχνες άνδρες και γυναίκες.

Προσκαλούμε και χειροκροτούμε την συμμετοχή εθελοντών που επιθυμούν να γευτούν την φεστιβαλική εμπειρία στο Ναύπλιο και να διευρύνουν το δίκτυο γνωριμιών τους στο χώρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Πληροφορίες στο 6972080441.

Το Φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ έχει και φέτος συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, τον καλλιτεχνικό οργανισμό ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ και τον σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Σπηλιώτη, τον μαέστρο Γιάννη Νικολόπουλο και το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου. Σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν προβολές κινουμένων σχεδίων με θέμα τους Μύθους του Αισώπου σε σκηνοθεσία Ντίνου Θεοδοσίου, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στο CINE NAFPLIO, ώρα 10πμ-12μμ.

Το Σάββατο 25/01/20 11:30πμ-2:30μ ο Κινηματογράφος CINE NAFPLIO θα φιλοξενήσει παινίες για παιδιά και όλη την οικογένεια όπως τα πολυβραβευμένα κινούμενα σχεδια του Αλέξη Χαβιάρα “Στρούθιο” και “Αγρινούι”. Στις 12 μμ θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους τεκμηρίωσης των Νίκου Στασινόπουλου και Ελένης Μουδάκη “Από το σιτάρι στο ψωμί….όπως παλιά” – ένα μικρό οδοιπορικό στην παράδοση του τόπου μας με πρωταγωνιστές τα νήπια του Παιδικού Σταθμού Βέργας και κατοίκους της Βέργας με τη παρουσία των μικρών ηθοποιών και θα ακολουθήσει η Κινέζική ταινία μεγάλου μήκους “Αγάπη και Χορός” του βραβευμένου σκηνοθέτη Cui Daihong.

Οι προβολές από Δευτέρα 20/01 έως και Παρασκευή 25/01 ξεκινούν από τις 1μμ έως τις 11μμ στο Θέατρο Τριανόν στη Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο. Η τελετή απονομής Βραβείων Χρυσός Πήγασος θα γίνει στο Βουλευτικό Ναυπλίου στις 7μμ. Η είσοδος στις προβολές και στις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διαβάστε εδώ το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ