72 χρόνια «ζωντανής» ιστορίας της τεχνολογίας…για τα μάτια σας μόνο! (vid)

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 13:25

Μια ξεχωριστή έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν όσοι επισκεφτούν την αίθουσα του ΚΑΠΗ Τρίπολης, στην πλατεία Βαλτετσίου.

Την έκθεση παρουσιάζει ο Ηλεκτρονικός – Ραδιοηλεκτρολόγος, συνταξιούχος του ΟΤΕ, Γιάννης Πετσέλης, σε συνεργασία με το Νομικό Προσωπο του δήμου Τρίπολης και περιλαμβάνει συσκευές τηλεφωνίας, ήχου και εικόνας, από τα μέσα της δεκαετίας του 1950, μέχρι και τη σημερινή εποχή και όλη την εξέλιξή τους, από τότε μέχρι και σήμερα. Μια συλλογή, που δίνει τη δυνατότητα να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι.Οι συσκευές που εκτίθενται προέρχονται από την πλούσια, προσωπική συλλογή του Γιάννη Πετσέλη και περιλαμβάνουν ακόμα και το πρώτο ραδιόφωνο που χρησιμοποιούσε ο πατέρας του, ενώ όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος μεταξύ άλλων στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, η αφορμή για να ξεκινήσει αυτό το πάθος του με τη συλλογή συσκευών, ήταν οι πρώτες συσκευές που χρησιμοποιούνταν στο σπίτι του.

Η ξεχωριστή αυτή έκθεση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου και τα επίσημα εγκαίνιά της θα γίνουν την Τρίτη 25 Ιανουαρίου στις 18:00, περιλαμβάνει αντικείμενα και αρχειακό υλικό, όπως τηλεφωνικές συσκευές, ραδιόφωνα, κασετόφωνα, τηλεγραφήματα, τηλεφωνικούς καταλόγους και πολλά άλλα σπάνια αντικείμενα.

Να σημειώσουμε ότι ο Γιάννης Πετσέλης είναι συνεργάτης της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης την τελευταία 15ετία και κάθε Πέμπτη 1300-14:00 παρουσιάζει με μεγάλη επιτυχία και συνέπεια την εκπομπή υψηλής ακροαματικότητας «Στον κόσμο της σύγχρονης τεχνολογίας», η οποία περιλαμβάνει αναλυτική παρουσίαση θεμάτων τεχνικής φύσης, παρέχοντας χρηστικές πληροφορίες.

Η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης επισκέφτηκε το χώρο της έκθεσης και συνάντησε το Γιάννη Πετσέλη ο οποίος επιχείρησε μια αναδρομή στο παρελθόν, περιγράφοντας με πόση προσωπική υπομονή, αγάπη και φροντίδα συλλέγει τα συγκεκριμένα αντικείμενα που χρονολογούνται στα 40-45 χρόνια και δίνουν τη δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης εικόνας της εξέλιξης των Τηλεπικοινωνιών και των συσκευών Εικόνας και Ήχου. Παράλληλα, μας έκανε και μια σύντομη ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης, δίνοντάς μας πληροφορίες για τα σπουδαία εκθέματα τα οποία ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει και να μελετήσει από κοντά, στο χώρο του ΚΑΠΗ Τρίπολης.

Η έκθεση θα λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 10:00-13:00 και 18:00-21:00 και το σαββατοκύριακο 11:00-14:00 και 18:00-21:00, ενώ κατά τη διάρκειά της θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη διασπορά του κορωνοϊού.

Παρακολουθήστε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο: