7ο κύπελλο ΚΟΑΤ στην Τρίπολη…

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012 19:49

7Ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΑΤ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 

Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 7ου Κυπέλλου ΚΟΑΤ στο κολυμβητήριο του ΔΑΚ Τρίπολης, με το Δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη να κηρύσσει την έναρξη των αγώνων. Χαιρετισμούς απήυθηναν ακόμα, η δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Χριστίνα Ζαμπαθά και ο Πρόεδρος του ΚΟΑΤ Γιώργος Αγγελόπουλος, ενώ παρόντες ήταν ακόμα οι δημοτικοί σύμβουλοι Σταύρος Κουκάκης (Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ), Δημήτρης Κοσκινάς. Στους αγώνες του 7ου Κυπέλλου ΚΟΑΤ συμμετείχαν 630 αθλητές-τριες από 36 συλλόγους των Αθηνών, της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων, εκ των οποίων οι 22 ήταν του ΚΟΑΤ. Ξεχωριστή τιμή στη διοργάνωση η συμμετοχή του κορυφαίου Έλληνα κολυμβητή Γιάννη Δρυμωνάκου, που για μία ακόμα φορά έδωσε το παρόν σε μία διοργάνωση της Τρίπολης, τιμώντας παράλληλα και τον σύλλογο του, ΚΟΑΤ (Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ).

Οι επιτυχίες στο “7ο κύπελλο ΚΟΑΤ” ΕΔΩ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ: 

 “Είναι ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενεί η Τρίπολη αυτό το διήμερο 1 και 2 Δεκεμβρίου το 7ο κατά σειρά Κύπελλο ΚΟΑΤ. Μετά από την διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος το καλοκαίρι εκατοντάδες μικροί αθλητές από διάφορες περιοχές της χώρας φιλοξενούνται εδώ στο Κολυμβητήριο της Τρίπολης σ αυτή τη διοργάνωση που τείνει να γίνει θεσμός. Θέλω να ευχαριστήσω τη Διοίκηση του ΚΟΑΤ , τους συνεργάτες μου στο Δήμο Τρίπολης, τη διοίκηση του ΝΠΔΔ και το προσωπικό του κολυμβητηρίου για την προσπάθεια να είναι άψογη η διοργάνωση .

Αυτό που μπορούμε ως δημοτική αρχή να υποσχεθούμε είναι ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ώστε αυτή η κυψέλη του αθλητισμού, το κολυμβητήριο Τρίπολης να συνεχίσει να λειτουργεί και μάλιστα υπό τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.

Πέρυσι καταβλήθηκε μια προσπάθεια να γίνει μια εκτεταμένη συντήρηση στο κολυμβητήριο ενώ έχουν υποβληθεί σε ευρωπαϊκά προγράμματα  προτάσεις για ενεργειακή αναβάθμιση ώστε να μειώσουμε το κόστος λειτουργίας του. Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί”. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΑΤ  ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΛΩΣΕ:

“Η διοργάνωση είχε επιτυχία παραπάνω από κάθε προσδοκία δικιά μας . Ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές άρα μας δίνει ελπίδες ότι σίγουρα και του χρόνου το 8ο Κύπελλο ΚΟΑΤ θα συνεχίσει πλέον να γίνεται θεσμός για την πόλη.

Εννοείται ότι ο Γιάννης Δρυμωνάκος είναι πάντα μαζί μας , υποστηρίζει τις δράσεις μας.  Έρχεται στην πόλη μας κάθε φορά που βρίσκει χρόνο από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες γιατί πλέον προσπαθεί να μπει και στον επαγγελματικό στίβο , προπονεί  τα παιδιά της ομάδας και  πέφτει στους αγώνες”.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΜΠΑΘΑ ΔΗΛΩΣΕ:

“Πρέπει να είμαστε κοντά στην προσπάθεια που καταβάλουν όλοι,  η οποία προσπάθεια ξεκινάει από τα παιδιά του συλλόγου, τους υπευθύνους αλλά και το Δήμο της Τρίπολης , το Δήμαρχο ,το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να μπορέσουμε να στηρίξουμε οτιδήποτε αθλητικό δρώμενο διεξάγεται στην περιοχή μας.

Το 7ο Κύπελλο ΚΟΑΤ ξεπέρασε κάθε προσδοκία συμμετοχής, αυτή τη στιγμή από ότι μας.  Αυτό είναι ελπιδοφόρο μήνυμα και πρέπει να το βγάλουμε προς τα έξω γιατί η ενασχόληση με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό είναι με ότι υγιές μπορούμε να ασχοληθούμε στις μέρες μας.

Θέλω από αυτή τη θέση να ευχαριστήσω το Δήμαρχο για την προσπάθεια που καταβάλλει, το δημοτικό συμβούλιο , τη διοίκηση του ΝΠΔΔ , τους αθλητές τον καθένα ξεχωριστά από τον μικρό μέχρι μεγάλο, τον Κολυμβητικό σύλλογο για την προσπάθεια που καταβάλλει τόσα χρόνια γιατί είμαστε στην 7η χρονιά διεξαγωγής του Κυπέλλου ΚΟΑΤ και θεωρώ ότι είναι ένας επιτυχημένος θεσμός και βεβαίως όλα αυτά  έχουν αντίκτυπο και στην περιοχή μας .Τα ξενοδοχεία μας είναι γεμάτα αυτή τη στιγμή και τα εστιατόρια με τους ανθρώπους που διαμένουν και ενισχύουν τους επαγγελματίες της περιοχής.

Επίσης να ευχαριστήσω τους καθηγητές φυσικής αγωγής, προπονητές, εργατοτεχνικό προσωπικό , τους κριτές, τους διασώστες που είναι κοντά μας και να ευχηθώ καλή επιτυχία και καλή διαμονή σε όλους.

Γνωρίζετε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι , εμείς ακόμα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς καταφέρνουμε να έχουμε το Κολυμβητήριο ανοιχτό όχι μόνο για τα παιδιά του Δήμου της Τρίπολης αλλά και για τα παιδιά της περιφέρειας . Ήδη μας έχουν ενοχλήσει αρκετοί σύλλογοι όπου ζητούν να έρθουν να προπονηθούν  στο Κολυμβητήριο μας και εμείς θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή  προσπάθεια να δώσουμε την ευκαιρία να είναι ανοιχτό όσο μπορέσουμε σε χρήση από όλους”.

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ ΔΗΛΩΣΕ:

“Είμαι χαρούμενος που το 7ο Κύπελλο ΚΟΑΤ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία . Συμμετείχαν 650 άτομα  και είχαμε πολύ καλές επιδόσεις κι όλοι είχαν να πουν μια καλή κουβέντα για το κολυμβητήριο του Δημοτικού αθλητικού κέντρου της Τρίπολης.  Εγώ να ευχαριστήσω από την πλευρά μου και τους εργαζόμενους στο ΔΑΚ της Τρίπολης και στο κολυμβητήριο , τον ΚΟΑΤ για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει και βεβαίως και τη Διοίκηση του ΝΠΔΔ και την Χριστίνα Ζαμπαθά την Πρόεδρο , οι οποίοι κάνουν το καλύτερο δυνατό για να λειτουργεί το Κολυμβητήριο.

Θυμίζω απλά ότι εδώ έχουν προηγηθεί δυο μεγάλες συναντήσεις , το Κύπελλο ΘΕΤΙΣ με τη συμμετοχή των τεσσάρων κορυφαίων ομάδων του κόσμου προεξέχοντος της Εθνικής μας Ομάδας Πόλο και  το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης.

Στο μέλλον θα έρθουνε κι άλλες μεγάλες διοργανώσεις . Γίνονται προσπάθειες να συντηρηθεί το κολυμβητήριο, ζούμε σε δύσκολες εποχές, αλλά γίνεται κάθε προσπάθεια από το Δήμο Τρίπολης και το Νομικό Πρόσωπο προκειμένου αυτή η μεγάλη κυψέλη που υπάρχει εδώ να γίνει ακόμα μεγαλύτερη και να έρθουνε ακόμα περισσότερα παιδιά. Υπάρχει και μια πολύ καλή συνεργασία με τους κολυμβητικούς συλλόγους και νομίζω το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής  αλλά και των προσπαθειών που γίνονται από το Δήμο Τρίπολης και από τους κολυμβητικούς συλλόγους  να μας φέρουν και άλλα αποτελέσματα που θα φανούν στο άμεσο μέλλον”.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΥΜΩΝΑΚΟΣ ΔΗΛΩΣΕ:

“Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που συνεχίζω να ανήκω σε αυτή την ομάδα, θέλω να κάνω ότι μπορώ και σε Πανελλήνιο επίπεδο αλλά και σε Παγκόσμιο για την ομάδα του ΚΟΑΤ.

Ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμαρχο κ. Σμυρνιώτη και στον  Πρόεδρο του ΚΟΑΤ Τρίπολης τον κ. Αγγελόπουλο. Ότι  το κολυμβητήριο είναι ανοιχτό είναι το πιο βασικό από όλα. Είδα την ομάδα μου στην καλύτερη κατάσταση και δεν μπορώ να σας κρύψω ότι είδα αρκετά παιδιά να ακολουθούν όπως ήμουν εγώ στην ηλικία τους, οπότε νομίζω ότι κάποια από αυτά ίσως σιγά σιγά  ακολουθήσουν το δρόμο το δικό μου ,τους το εύχομαι. Είναι ένας δρόμος δύσκολος αλλά θα συναντήσουν πάρα πολύ ευχάριστα πράγματα.

Λόγω του Δημάρχου Τρίπολης και του ΚΟΑΤ και φέτος θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την κολύμβηση. Έτσι και αλλιώς έχω πει στο παρελθόν και να σταματήσω τελείως, προσπαθώ αυτή τη στιγμή να συνδυασω και προπονητική και κολύμβηση”.