Η ομιλία Γόντικα στην Πύλο με έμφαση στον Τουρισμό

ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Νίκος Γόντικας, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής 3 Μάη 2019 στην Πύλο, αναφέρθηκε στον τουρισμό και τόνισε:

«Για εμάς τουρισμός είναι η ανάγκη του εργαζόμενου, του αγρότη, του αυτοαπασχολούμενου, του νεολαίου για διακοπές – ξεκούραση – αναψυχή.



Είναι το δικαίωμα των λαϊκών στρωμάτων να απολαύσουν και να γνωρίσουν την ιστορία, τον πολιτισμό, τις ομορφιές πρώτα και κύρια της χώρας μας, της Πελοποννήσου.

Ανάγκη και δικαίωμα που το στερούνται, αφού μα τα δικά τους στοιχεία 3 στις 10 οικογένειες πάνε διακοπές κι εκείνες ολιγοήμερες.

Για εμάς συζητώντας για τον τουρισμό, μας ενδιαφέρει πρώτα και κύρια σε ποιες συνθήκες, με ποια δικαιώματα, με ποιους μισθούς δουλεύουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο. Ζουν και δουλεύουν σε εργασιακό μεσαίωνα, με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, χωρίς ωράριο, χωρίς ρεπό, χωρίς άδεια, πολλές φορές ανασφάλιστοι ή με μαθητεία και 400 ευρώ.

Για τους αντιπάλους μας όταν μιλάνε για τουρισμό αναφέρονται σε έργα-δράσεις για τη στήριξη των καπιταλιστών στον κλάδο. Διατίθενται 10δες εκατομμύρια ευρώ στη Πελοπόννησο για τις υποδομές της καπιταλιστικής ανάπτυξης στον τουρισμό, για λιμάνια για να πιάνουν τα κρουαζιερόπλοια, μαρίνες για να δένουν οι σκαφάτοι τα γιότ.

Δεκάδες εκατομμύρια για εκθέσεις διαφήμιση και προβολή, ακόμα κι άμεση χρηματοδότηση αεροπορικών εταιρειών, ή οργάνωση συνεδρίων των καπιταλιστών στον κλάδο, των tours operators για να έρθουν οι πελάτες στα σύνθετα κλειστά τουριστικά συγκροτήματα, στα 5άστερα. Άμεση χρηματοδότηση τέτοιων μονάδων.

Αυτά τα τεράστια ποσά αν διατίθονταν για τον κοινωνικό τουρισμό, για μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων στον τουρισμό, στα μικρά ξενοδοχεία, στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, στην οικογενειακή επιχείρηση στον τουρισμό, στην εστίαση, πράγματι θα έπαιρνε ανάσες ξεκούρασης ο λαός, θα στηρίζονταν οι αυτοαπασχολούμενοι και δεν θα παρουσιάζονταν αυτή η εικόνα οι 7 στις 10 εργατικές λαϊκές οικογένειες να είναι αποκλεισμένες από το δικαίωμα στις διακοπές, στην ξεκούραση, στην αναψυχή.».

 

Προηγούμενο άρθροΡοεινό Αρκαδίας | Έκλεψαν σπίτι ηλικιωμένης ενώ απουσίαζε στην Εκκλησία
Επόμενο άρθροΕξιχνίαση περίπτωσης κλοπής στην Τρίπολη