Ευχές Σμυρνιώτη για όλες τις Μητέρες

Κυριακή, 12 Μαΐου 2019 12:31

Τις ευχές του για όλες τις μητέρες εξέφρασε ο Γιάννης Σμυρνιώτης μέσω της ανακοίνωσής που εξέδωσε σήμερα. Παράλληλα τοποθετήθηκε για τα όσο πρέπει να γίνουν ή έγιναν στην προηγούμενη θητεία του και αφορούν θέματα οικογένεια, μητέρας και παιδιών στο Δήμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση ανέφερε:«Xρόνια Πολλά σήμερα σε όλες τις γυναίκες για τη  Γιορτή της Μητέρας, στις μητέρες  που καθημερινά δίνουν  τον δικό τους σπουδαίο αγώνα για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες.

Διότι μητέρα σημαίνει αγώνας. Αγώνας και άδολη, ειλικρινή αγάπη. Αυτή την αγάπη που ο καθένας από εμάς συναντά μία μόνο φορά στη ζωή του και τον καθορίζει σε όλη του την πορεία.

Χαίρομαι, επίσης, που καθημερινά μου δίνεται η ευκαιρία να συνομιλήσω με νέες γυναίκες, με εργαζόμενες μητέρες που αγωνίζονται διπλά, που παράγουν και προσφέρουν στην κοινωνία μας μεγαλώνοντας παράλληλα τα παιδιά τους.

Στον αγώνα τους  αυτόν, ο Δήμος πρέπει να είναι παρών. Οφείλουμε να ενισχύσουμε την εργαζόμενη μητέρα προσφέροντας πλήρως λειτουργικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, βελτιώνοντας την καθημερινότητα της πόλης μας και των χωριών, φροντίζοντας τα σχολεία μας να είναι ασφαλή για τα παιδιά, οι παιδικές μας χαρές καθαρές και ακίνδυνες. Ακόμα, ο Δήμος μας και ο κάθε Δήμος με προσεκτικό σχεδιασμό μπορεί να προσφέρει προγράμματα επιμόρφωσης, που θα διευκολύνουν τις νέες μητέρες να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα στο σπίτι. Να παρέχει καταφύγιο για τις μητέρες και τα παιδιά θύματα κακοποίησης.

Στην πρώτη μας θητεία θέσαμε αυτούς τους στόχους και τους πετύχαμε. Διότι θέλουμε έναν Δήμο με ισχυρό κοινωνικό πρόσωπο, που να στηρίζει τη γυναίκα και την οικογένεια έμπρακτα.

Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας  θα ήθελα να επισημάνω ότι είμαι πραγματικά υπερήφανος που η «Νέα Τρίπολη» στελεχώνεται από γυναίκες αγωνίστριες, εργαζόμενες και μητέρες, γυναίκες που από μόνες τους είναι η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον Δήμο μας και στον κόσμο μας.

Γιάννης Σμυρνιώτης».