Ικανοποίηση Τατούλη για απόφαση Υπουργού για μη συμμετοχή ΜΚΟ στη Διαχείριση Πολιτισμικών Αγαθών

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού με την οποία ανακαλείται η δωρεά μελέτης από το ΔΙΑΖΩΜΑ για το αρχαίο θέατρο Ορχομενού και αποτρέπεται η διαχείριση αρχαιολογικών χώρων από τη συγκεκριμένη ΜΚΟ με πόρους του ΕΣΠΑ, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σημειώνοντας «παραμένει πάγια η θέση μας ότι διαφωνούμε με την εμπλοκή ΜΚΟ στη διαχείριση του πολιτισμικού αγαθού, καθώς παραβιάζουν βάναυσα το νόμο περί προστασίας και διαχείρισης πολιτισμικού αποθέματος».

Ο Πέτρος Τατούλης πρόσθεσε ακόμη ότι «ο πλούτος της χώρας και της Πελοποννήσου ειδικότερα είναι αναμφίβολα η πολιτισμική της κληρονομιά, η οποία μπορεί να δώσει υπεραξία στην οικονομία της. Η αξιοποίησή της ωστόσο και η ενσωμάτωσή της στην περιφερειακή μας οικονομία οφείλει να γίνεται σύμφωνα με την εθνική, ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σεβαστήκαμε απόλυτα τη νομιμότητα και παράλληλα επενδύσαμε πόρους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για την προστασία και ανάδειξη των σπουδαίων πολιτισμικών μας χώρων, τόσων που ποτέ μέχρι χτες δεν είχε γίνει».



«Απέναντι σε αυτή την πολιτικά καθαρή μας θέση ο κ. Νίκας, μόνο και μόνο ενόψει των περιφερειακών εκλογών και σε προεκλογικό χρόνο, με στόχο να εξυπηρετήσει ανίερες συμφωνίες κάτω από το τραπέζι έταξε 11 εκατομμύρια ευρώ στο ΔΙΑΖΩΜΑ του κυρίου Μπένου, χωρίς βέβαια ποτέ να μπορεί να υλοποιήσει μια τέτοια έωλη υπόσχεση».

 

Προηγούμενο άρθροΠρογραμματική σύμβαση Περιφέρειας για το αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό της Επιδαύρου
Επόμενο άρθροΚαμία αλλαγή στην εξεταστέα ύλη της Γ’ Λυκείου για τη σχολική χρονιά 2019-20