Α.Φόρτης: Τροχαία ατυχήματα και συνέπειες στο ανθρώπινο σώμα (vid)

Πέμπτη, 10 Αύγουστος 2017 14:38

Οι γονείς πρέπει να ενημερώνουν τα παιδιά τους από μικρά ώστε να μην έχουμε στο μέλλον τόσα τροχαία ατυχήματα

Στο πλαίσιο των ενημερώσεων και της προληπτικής ιατρικής που έχει ξεκινήσει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, ο Ορθοπεδικός Γιατρός Αθανάσιος Φόρτης, το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Αυγούστου, στο χώρο της νοσηλευτικής σχολής, με τη βοήθεια διαφανειών, παρουσίασε στους δημοσιογράφους τις συνέπειες στο ανθρώπινο σώμα του τροχαίου ατυχήματος.

Μέσα από εικόνες ο γιατρός θέλησε να δείξει τι συμβαίνει όταν έχουμε μία πλαγιομετωπική σύγκρουση οχημάτων, τόσο στον οδηγό του οχήματος που προκαλεί το ατύχημα, όσο και στον οδηγό ή στον συνοδηγό του οχήματος που δέχεται το χτύπημα.

Επίσης έδειξε τι συμβαίνει και σε ποιο σημείο χτυπά κάποιος ενήλικας πεζός ή κάποιο παιδί, όταν το χτυπήσει αυτοκίνητο, καθώς και πώς πρέπει να φοράμε τη ζώνη ή πώς να βοηθήσουμε σε ένα τροχαίο ατύχημα.

Η παρουσίαση του κ.Φόρτη ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τις συνέπειες ενός τροχαίου ατυχήματος, τις οποίες οι οδηγοί δεν μπορούν να φανταστούν με το σκεπτικό του “σε μένα θα τύχει;”

Ο ορθοπεδικός γιατρός του Παναρκαδικού επεσήμανε πως τα χειρότερα χτυπήματα είναι αυτά στον αυχένα, τα οποία ίσως δεν μπορεί κάποιος να τα αντιληφθεί αμέσως.

Στο τέλος της παρουσίασης ο κ.Φόρτης σημείωσε πως θα πρέπει οι γονείς να ενημερώνουν τα παιδιά τους από μικρά για τη σωστή συμπεριφορά είτε ως οδηγοί είτε ως πεζοί ώστε να μην έχουμε στο μέλλον τόσα τροχαία ατυχήματα.

Δείτε την ενδιαφέρουσα παρουσίαση του κ.Φόρτη στο βίντεο.