ΑΔΕΔΥ | Αντεργατικό το Νομοσχέδιο Χατζηδάκη -Καταργεί το 8ωρο (vid)

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2021 15:36

Στις 10 Ιουνίου απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ

Στην Τρίπολη το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Άκης Σωτηρόπουλος«Το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ και του κ. Χατζηδάκη δεν θα περάσει», επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ, μέσω του Μέλους του Γενικού Συμβουλίου της Άκη Σωτηρόπουλου, που βρέθηκε στην Τρίπολη, την Τρίτη 1η Ιουνίου για να παρευρεθεί σε σύσκεψη στα γραφεία του Νομαρχιακού Τμήματος και ενημερώσει τα σωματεία των εργαζόμενων τόσο για τα όσα αναφέρει το Νομοσχέδιο, όσο και για την απεργία της 10ης Ιουνίου.

Δε θα δεχθούμε ένανομοσχέδιο που καταργεί το οκτάωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση, που καταργεί το δικαίωμα της απεργίας και προσφέρει «δώρο» στους εργοδότες τις απλήρωτες υπερωρίες”, ανέφερε ο κ. Σωτηρόπουλος, ο οποίος μαζί με τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος Αρκαδίας της ΑΔΕΔΥ Κώστα Μαρκόπουλο παραχώρησε συνέντευξη τύπου.

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ ανέλυσε το αντεργατικό αλλά και αντισυνδικαλιστικό Νομοσχέδιο, όπως το χαρακτήρισε και σημείωσε πως πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που γυρίζει τα εργασιακά πίσω στους αγώνες του Σικάγο και εξυπηρετεί μόνο τους εργοδότες και κανέναν εργαζόμενο.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα θέματα των υπερωριών, στην κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας αλλά και στην κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Ο κ. Σωτηρόπουλος σημείωσε πως οι εργαζόμενοι θα αντισταθούν με κάθε τρόπο στην ψήφιση του Νομοσχεδίου και ακόμα και αν περάσει θα το καταργήσουν στην πράξη αλλά και στα χαρτιά.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις και τα όσα ειπώθηκαν από τον Μαρκόπουλο και τον κ. Σωτηρόπουλο στη συνέντευξη τύπου, στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας, στην Τρίπολη.