Αδελφοποίηση Δ.Τρίπολης-Δ.Φοινίκης | Συνάντηση των δύο δημάρχων (vid,ph)

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 10:22

Τις λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της Αδελφοποίησης των δύο δήμων, συζήτησαν το πρωί της Παρασκευής 30 Ιουλίου, στο Δημαρχείο της Τρίπολης, ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης με τον Δήμαρχο Φοινίκης Βορείου Ηπείρου Χρήστο Κίτσο.

Η αδελφοποίηση των δύο δήμων αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία κοντά στην 28η Οκτωβρίου 2021, (λόγω της Επετείου του “ΟΧΙ”), ενώ αντιπροσωπεία του Δήμου Τρίπολης θα βρεθεί στη Φοινίκη, ίσως και μέσα στον Αύγουστο.Όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη που ακολούθησε της συνάντησης των δύο δημάρχων, οι τομείς που μπορεί να υπάρξει συνεργασία είναι κυρίως η ιστορία, ο πολιτισμός, αλλά και η γενικότερη στήριξη του Δήμου Τρίπολης στο Δήμο Φοινίκης, ο οποίος, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Χρήστος Κίτσος, είναι ένας όμορφος δήμος αλλά φτωχός.

Στην διάρκεια της συνέντευξης έγινε αναφορά και στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Φοινίκης, στην οποία το μεγαλύτερο ποσοστό είναι Έλληνες, στα οποία ζητούν τη στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει κάνει όλα εκείνα που θα έπρεπε.

Σε αντίθεση με την Τουρκία, που όπως είπε ο Δήμαρχος Τρίπολης, έχει κάνει την είσοδό της με διάφορους τρόπους στην περιοχή, όπως με επενδύσεις, τράπεζες κλπ.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τα όσα ειπώθησαν στη συνέντευξη των δύο δημάρχων.